Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2009-04-29
23:56:07

Hejja Sverige, ikväll är jag lycklig!

Jag är så ruskigt nöjd just nu! När våra Blågula hjältar ligger under med två mål i sista perioden och sedan bestämmer sig för att ta sig i kragen och inte sluta kötta så kan jag inte låta bli att känna en enorm stolthet över att vara svensk. Tack Tre kronor för segern mot USA ikväll! (6-5 efter förlängning.) Läs mer här eller här.

En intressant Holländare berättade för mig idag att folk utanför Sveriges gränser faktiskt talar om Svenskar som världens lyckligaste folk. Han visste inte exakt varför men det är så dom tänker om oss nordbor, där nere i europa. Hans teori var i alla fall att det är för att vårat land har en historia, att det inte bara är byggt utav pengar utan att det finns en själ i våra landskap, som gör att vi mår bra och är lyckliga. Fin tanke tycker jag. Men är vi så lyckliga i Sverige? Är du lycklig? Vad skulle kunna göra dig lycklig?

Jag är lycklig
ikväll, en seger mot USA i förlängningen gjorde min kväll!

Tack!
Kommentarer:
2009-04-30 @ 07:07:46
#1: Tord

Jag blir också glad när vi vinner men att dra in lite pengar på lotto skulle ju kanske hjälpa en lite till lycka! :p

2009-04-30 @ 07:13:00
#2: Karin

Jag är lycklig när mina barn är friska och mår bra. Allt materiellt kan jag vara utan. Bra blogg! Hej.

2009-05-01 @ 16:32:27
#3: C

Lustigt att de kan tro så fel. Sverige ligger på listan över länder med flest självmord. Tror vi ligger på andra- eller tredjeplats. Beräknat på personer per yta eller något. Visst kanske vi har en fin historia, men ser man hur det är idag så har man inte mycket att vara glad över. De fattiga blir fattigare och de rika blir bara rikare. Jag skulle bli lycklig om klyftorna minskade.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: