Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2009-08-09
14:13:16

Hundratusen och ett år -för gatubarn i Latinamerika

Gatubarn.nu är en ideell förening för gatubarn i Latinamerika.En ideell förening

"Hundratusen och ett år" är en religiöst och politiskt obunden ideell förening med organisationsnummer 802445-7650 som startades  i slutet av 2008. Föreningen är registrerad hos skatteverket och har ett Bg-konto (ett föreningskonto) hos Sparbanken.

Ett projekt av bloggare för gatubarn. "Hundratusen och ett år" är en organisation av bloggare som vill skapa en bättre tillvaro för gatubarn i Latinamerika, en bättre start i livet och en ljusare framtid. Min blogg är ett verktyg för att försöka nå detta mål! Vad använder du din blogg till? Joina mig på välgörenhetståget...

Mitt mål och ambition för år 2011
Mitt mål är att samla in 100.000 kr till hemmet för gatubarn som jag kommer att jobba på. Min ambition är att samla in dessa pengar innan jag åker till Latinamerika. Självklart åker jag oavsett om jag nått mitt mål på 100.000 kronor eller inte. Under min vistelse i Latinamerika vill jag också ta reda på mer om gatubarnens bakgrund och hur det kommer sig att barn blir gatubarn.

En organisation av bloggare för gatubarn
Tillsammans bygger vi ett nätverk av bloggare som vill göra skillnad. Du kan joina detta nätverk med din blogg också. Du väljer själv hur mycket du vill engagera dig. Välgörenhetsstämpla din blogg idag...

Stadgarna beskriver vad pengarna ska användas till
Föreningen styrs av strikta stadgar (regler) som bestämmer av vem och hur pengarna skall disponeras. 100% av gåvorna kommer att direkt gynna barnen beroende på hur behoven ser ut. Jag tror på "hjälp till självhjälp" och kommer därför att stötta lokalt förankrade organisationer i Latinamerika med utbildning för barn. Alla i föreningen jobbar ideellt, alltså utan lön eller annan ersättning.

Kostnader
Det är inte gratis att jobba ideellt. Mat för ett år, försäkringar, flygresa, boende borta och hyra hemma. Alla kostnader står jag för själv!

Uppmaningen!
Har du också en blogg och vill vara med och förändra? Bli medlem i föreningen och joina nätverket av välgörande bloggar eller välgörenhetsstämpla din egen blogg och få din länk på Gatubarn.nu samt en grym stämpel som bevisar ditt stöd och ansvarstagande.

Online
Genom uppdateringar på bloggen kan du följa med på resan varje dag, följa arbetet med gatubarnen och få se med egna ögon vad du har hjälpt till att förverkliga.

Men jag kommer inte dit utan din hjälp, vi ses!

 

// Patrik Appelquist
- Projektledare, Hundratusen och ett år

 .:.
Läs också:
.:. Bli medlem
.:. FAQ
.:. Föreningens stadgar
.:. Gå med i Facebookgruppen
.:. Köp saker av föreningen på Tradera
.:. Nyheter
.:. Om Patrik
.:. Om projektet för gatubarn
.:. Skrivet om Gatubarn.nu
.:. Stöd gatubarnen
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: