Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2009-08-09
13:52:57

Gatubarn.nu -Välgörenhet för gatubarn på nätet

Om gatubarn.nu, en blogg för gatubarn i Latinamerika.


Välkommen till Sveriges största välgörenhetsblogg!
Jag som driver projektet och bloggen heter Patrik Appelquist.

Inte som andra
Jag ser förmodligen inte ut som personen som du förknippar med välgörenhet. Jag är förmodligen inte lika gammal som en person som du förknippar med välgörenhet och jag varken skriver eller pratar som en person som du förknippar med välgörenhet. Så räkna inte med att jag kommer att börja göra det. Men kan du acceptera att jag är en kille som har tagit tre saker som jag brinner för och snickrat ihop det till ett projekt för gatubarn och som gör det på sitt eget lilla vis, så kommer vi att prata samma språk och förstå varandra jättebra...

Que pasa? - Vad händer?
Jag bygger ett nätverk av bloggare, företag och privatpersoner som tillsammans gör skillnad för gatubarn i Latinamerika. Vissa företag skänker pengar, andra hjälper till med material och andra ställer upp insamlingsbössor osv. Bloggare länkar till Gatubarn.nu, sprider budskapet, arrangerar sms-tävlingar, säljer saker osv. Privatpersoner samlar in pengar i klasser, på tillställningar och jobbet, sprider budskapet, bjuder in vänner till gruppen på facebook osv.

Reality Charity
Vi lever på 2010-talet och i sociala mediernas värld, this is reality charity baby! Du ska få se med egna ögon, med hjälp av bilder och videos, vad din gåva resulterade i. "Gilla" Gatubarn.nu på facebook så ser du automatiskt när nya spännande inlägg från gatubarnen publicerats.

Min uppgift

2011 åker jag till ett hem för gatubarn i Latinamerika för att jobba ideellt i ett år av mitt liv. Resan dit, uppehälle och alla andra omkostnader betalar jag givetvis med mina surt förvärvade slantar som väktare/skyddsvakt. Annars består mitt jobb mycket av att inspirera och engagera andra människor att vilja hjälpa. Alla är duktiga på något och alla kan använda sina skills för att skapa en bättre värld. "Take your passion and make it happen!".

Mi corazon - Mitt hjärta
Projektet ligger mig varmt om hjärtat. Projektet och jag är ett. Därför innehåller bloggen en stor, härlig blandning av både privata inlägg och rent informella inlägg. För, lets face it, livet är inte en dans på rosor och det är inte detta projekt heller. Jag delar med mig av lite av varje. Ta ingenting personligt och notera att det jag skriver här är mina högst privata åsikter och ska alltså inte förknippas med ideella föreningen "Hundratusen och ett år" som projektet grundar sig i.

Bloggare kan!
Häng med på en resa från Sverige till Latinamerika och se vad vi bloggare kan åstadkomma tillsammans med det underliga fenomenet "bloggen". Jag kan inte göra allt men jag kan göra något. Om du joinar mig så kan vi göra mer...Are you in?

"Mitt mål är att skapa en bättre tillvaro för gatubarn i Latinamerika, en bättre start i livet och en ljusare framtid".

Varmt välkommen!.:. Läs också:
.:. Bli medlem
.:. FAQ
.:. Föreningens stadgar
.:. Gå med i Facebookgruppen
.:. Köp saker av föreningen på Tradera
.:. Nyheter
.:. Om Patrik
.:. Om projektet för gatubarn
.:. Skrivet om Gatubarn.nu
.:. Stöd gatubarnen
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: