Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2009-07-13
14:18:35

40 miljoner barn lever på gatorna i Latinamerika

Ca 40 miljoner barn lever på gatorna i Latinamerika och det är också den världsdel som har flest gatubarn. Många barn lever dygnet runt på gatan, andra blir utskickade av föräldrar för att jobba, sälja droger eller sex.


Gatan är en farlig plats
för ett barn att växa upp på. Bara den bristfälliga hygienen bidrar till att många lider av svåra sjukdomar eftersom de flesta helt saknar läkarvård. Få människor har respekt för gatubarnen och deras liv. De anses inte vara värt särskillt mycket. Våldtäkter sker dagligen av både andra gatubarn, poliser och turister som köper sex.

De flesta barnen försörjer sig genom att sälja saker, tvätta bilar eller tiggeri men när de blir äldre lönar det sig sällan och de väljer istället att börja stjäla eller sälja droger åt langare. Barnens dagar är kantade av prostitution, kriminalitet och drogmissbruk. Ofta finns inga andra alternativ, i deras värld handlar det bara om överlevnad...
Kommentarer:
2009-07-14 @ 15:43:22
#1: Eva

Hejsan!

Det är metrobloggen.se som ger bloggare 3öre per besök efter man kommit upp i 5000 under en månads tid. Efter dom 5000 får man pengar oavsett antalet besökare.Du kanske får byta till metrobloggen. :)

2009-07-14 @ 20:04:39
#2: Patrik

*Jaha du, är det så det ligger till! Då blev det genast lite klurigare! =) Ska se hur mycket jobb det innebär i alla fall. Tack!*

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: