Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2009-06-22
19:34:55

Om Patrik Appelquist

Patrik Appelquist som driver Gatubarn.nu

 

Mannen som startade det här projektet och föreningen heter Patrik Appelquist, är 24 år och bor i en annan del av Köping.


Patrik jobbar deltid, 75% som väktare och har gjort det till och från i fyra år. Att Patrik inte jobbar heltid beror på att han valt att jobba mindre för att kunna engagera sig mer i detta projekt. Målet är att en dag kunna jobba heltid i organisationen.

 

2007. Han har också bott en tid i södra Spanien där han studerade och jobbade. Det lärde honom mycket om livet, om sig själv och det spanska språket.

 

2008. Tidigare har han bla jobbat inom försvarsmakten och ingick då i beredskapsstyrkan (Nordic BattleGroup) som Sverige hade på uppdrag av EU 2008.

 

På fritiden. Gym, fotboll, musik och föreningen är några av sakerna han pysslar med när det finns lite ledig tid över. Patrik tänker på sin hälsa och röker eller snusar inte. Däremot har han på senare år blivit mer och mer beroende av avocado, gröna oliver och ruccolasallad. Annars umgås han med vänner, fikar på stans enda kvällsöppna café, tittar på film eller slår en blues på gitarren.

 

Kicken. Liksom vissa behöver känna adrenalinkicken behöver Patrik känna en mening med det han gör. Utvecklas, att se saker växa och resultera i något bra, nå mål. Det är ovärderligt för honom.

 

Patrik har alltid älskat att hjälpa människor och detta har format hans val av jobb. I jobbet som beredskapssoldat var han beredd att åka till ett katastrofdrabbat land och hjälpa befolkningen ur krisen. I nuvarande jobbet som väktare uppskattar han mest mötena med ungdommar som driver omkring på gatorna om nätterna.

 

Det är jätteroligt att det har tagit sådan fart med projektet och att folk uppskattar och tycker om det vi gör. Som ni märker är vi ingen traditionell & grå välgörenhetsorganisation, vi är unga och målinriktade, som gör detta på ett modernt sätt, vårt sätt. Vi är er evigt tacksamma för att ni hjälper oss skapa en bättre värld och hoppas att ni följer med på hela resan.
Tack!

 

//Styrelsen

-Hundratusen och ett år

 

 

Bli gärna vän med Patrik på:

Twitter: P_Appelquist

Video: Videologgar

Facebook: Patrik Appelquist

 

 

 

Projektledaren Projektledaren Projektledaren

Projektledaren Projektledaren

 


 

.:. Läs också:
.:. Bli medlem
.:. FAQ
.:. Föreningens stadgar
.:. Gå med i Facebookgruppen
.:. Köp saker av föreningen på Tradera
.:. Nyheter
.:. Om Patrik
.:. Om projektet för gatubarn
.:. Skrivet om Gatubarn.nu
.:. Stöd gatubarnen

Med  din hjälp kan en dröm bli verklighet och barns verklighet bli en dröm!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: