Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2009-03-31
19:49:23

Snart April och vad innebär det?

April innebär två saker för mig. Det första är att sandbilen kommer fram och sopar gatan ren från gruset, vilket betyder att det är dax att putsa av rullskridskorna! =P Det andra är att hålla ögon och öron öppna för att inte åka dit på ett av alla skämt som har en benägenhet att dyka upp den 1:a April varje år! Dock kan jag finna det väldigt roande att utsätta någon annan för ett aprilskämt =P. Sitter i skrivande stund och funderar på vem jag ska lura och hur. Jag har en tjejkompis som jag tror jag ska använda för detta, hon är antingen lite dum eller så litar hon bara på mig för mycket.

Tjejen är 22 år och bor tillsammans med en kompis och deras 3 hundar. Jag funderade på om man skulle dra en i stil med att  McDonalds nu serverar hundmat om man tar med sig hunden i bilen när man åker McDriven. Men den här tjejen är ganska blyg så jag vet inte om hon skulle våga fråga efter mat till hunden på McD. =/

Ge mig tips på aprilskämt nu!Det bästa aprilskämtet
måste väl ändå vara det som lurade hela Sverige år 1962. I en nyhetsinsändning berättade dom att man inte alls behövde köpa någon ny tv för att få färg på den. Nej man berättade att man hade installerat ny utrustning i tv-huset så allt man behövde göra var att klippa till och placera en nylonstrumpa över bildskärmen och vips så hade din svartvita tv förvandlats till en färg-tv. =P Fyndigt! Undrar ja hur många nylonstrumpor dom sålde i butikerna den dagen. =P
Jag vet att min farmor gick på detta och det fick hon höra länge av sina söner!
2009-03-30
02:32:53

En match i mörker för Sverige

Så var det klart för denna gången. Från pyramiderna i Egypten till ringmuren i Visby släcktes det ner mellan 20.30-21.30 igår. Manifestationen anses mycket lyckad särskillt då Kina och Indien som inte var med förra året nu hade tagit sig i kragen och ställt upp. Jag gjorde som planerat, släckte ner hela lägenheten och ringde på hos grannen. Mycket trevlig kille som också skulle se matchen och till och med bjöd på en bira! Läs mer här om hur Earth Hour gick.
Jag deltog i manifestationen, gjorde du? Eller är du kanske den lille syndaren som bor i huset på bilden under? =P


Det var inte bara där det var mörkt. Nej, ett mörker lade sig över Dragao-stadion igår när Portugal  - Sverige spelade 0-0. Är vi nöjda med det? Nja, nog för att Portugal må hända ha världens bästa spelare i sitt lag och att Sverige har en av världens bästa lirare avstängd men skulle vi inte ha vunnit? Eller kräver vi för mycket av vårat blågult? Ledningen för landslaget är positiva och har alla redan börjat leta hotell i Sydafrika där VM går av stapeln 2010.


6 stycken matcher återstår för Sverige i VM kvalet och det är segrarna i dom 9 grupperna som går vidare till VM-slutspel. Dock finns även en chans att gå vidare som grupptvåa, de 8 bästa grupptvåorna lirar nämligen en playoff där fyra lag till slut går vidare till VM-slutspel.

Jag minns stämningen under förra VM, så härligt det var! Det var sommar, fint väder och alla gick runt med blå-gula tröjor på stan. Svenskar som utlänningar, gamla som unga, tillsammans, för Sverige! Vad härligt det är att dela känslorna med andra. Man jublar tillsammans vid vinst och gråter tillsammans vid förlust. Det är kärlek!

Jag tror ändå på våra vikingar i blågult. Det gör jag alltid och ställer alltid höga krav på dem.
Självklart går vi vidare till VM och där ska vi ha medalj! Basta!
2009-03-26
10:07:16

Earth Hour eller VM-kval?

Då var det alltså dags att släcka ner planeten jorden för en stund igen. Med Lasse Berghagen i spetsen, som ambassadör för Earth Hour kan det ju bara bara sluta i total mörker. Och det är just det som är planen med projektet.
Under en timme uppmanar man folk att släcka ner sina hus och rum för att spara på energin och tänka på mijön. Flera kommuner och företag har nappat på idén och ser det som bra marknadsföring dessutom. Titta bara på Arla som tog fram ett svart mjölkpaket. Ha, tänkte jag. Vilken dålig pr-grej! Men likt förbannat, när jag handlade igår kväll så fann jag ju dessa svarta kartonger (förhoppningsvis innehållande mjölk) och jag överrumplades av en enorm känsla som bara skrek att  "jag måste köpa ett". Tänk om det är det sista exemplaret!? Lustigt nog märkte jag inte ens om det var blå, grön eller röd som nu hade blivit svart, det kvittade helt plötsligt. Har jag dålig karaktär eller var det kanske bra marknadsföring helt enkelt? Läs mer om projektet på aftonbladet.
Lördag 20:30 - 21:30 är det alltså som gäller!

Jag måste ändå säga att det var lite dåligt planerat! Vad händer på lördag klockan 21:00 på kanal 6?
Jo, är man det minsta intresserad av fotboll så vet man att Portugal - Sverige lirar en VM-kvalmatch då.
Frågan är om man kan stänga av något annat för att kompensera  för tvn som MÅSTE vara påslagen då?
Jag skulle kunna kunna ringa på hos grannen och fråga om jag får hyra in mig på en soffkant. På så vis kan jag titta på matchen med gott samvete och dessutom lära känna min granne lite bättre. Så får det bli!
Sverige vinner med 2-1, eller!?