Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2009-09-30
03:46:16

Projektledarutbildning i Västerås Science Park

Yes, projektledarutbildningen gick av stapeln i torsdags och inkluderade även fredagen.

För det första fick vi alla svara på ett nittiotal frågor. Frågorna bestod av tre stycken alternativ och man skulle välja vilket man föredrog att helst göra och vilket man helst inte skulle göra.

Första dagen på kursen fick vi tillbaks denna personlighetsanalys i form av ett häfte på ca 25 sidor. MAPP kallades den och det var nästan läskigt hur väl den stämde överense med "verkligheten". Ruskigt skoj att få en liten bok skriven om sig själv i tredjeperson faktiskt. =)

Science park västerås. Teknikbyn


Vill du veta vad för typ av jobb som passar din personlighet eller vilka sorts aktiviteter som simulerar dig så kan jag rekomendera att du gör ett sådant test. Jag tror att det kostar en slant, närmare 1600 riksdaler men får du chansen så ta den. Även om du redan vet allt om dig själv så kan det vara skoj att få det på papper. Du kanske får reda på något som du inte visste ;)

Dag två lärde jag mig en hel del saker om hur jag INTE vill vara som projektledare samt en del bra saker som jag kommer att ta med mig och använda. Mycket kände jag igen från min tid i försvarsmakten, där det verkligen sätter prov på dina personliga egenskaper för att gruppdynamiken ska fungera.

Summan av kardemumman är att du som projektledare behöver vara ödmjuk, lyssnare, förmåga att ta beslut, ställa krav, belöna, pusha och delegera.

Very well, det va en intressant upplevelse att vara på en utbildning som jag själv betalade för,  mycket roligare än när man blev tvingad att sitta på lektioner i skolan. Jag blev sugen på att läsa några fristående kurser på högskolan, bara sådant som intresserar mig. Jag ska tänka på saken...

Har du något tips på någon bra bok i projektledarskap eller personlig utveckling?Etikett: , , , , ,
2009-09-27
15:38:38

Leksaksåtervinning skapar möjligheter

My newsdesk skriver idag att 40 miljoner leksaker slängs varje år i storbritannien varav 13 miljoner av dom direkt åker till tippen. Precis som vi på Hundratusen och ett år skrev för en tid sedan så finns det ett mycket bättre alternativ än att kasta sakerna.

"70% av världens leksaksproduktion sker inför julperioden. Innan jul kan man tillsammans med barnen gå igenom barnkammaren och plocka ut de leksaker som inte längre används och som kan "återvinnas". En del kan doneras till välgörenhet, de leksaker som inte kan repareras bör tas till återvinningsstationen."

Leksaker för välgörenhet till gatubarn


Som ni läste i inlägget den 31/8 så har Hundratusen och ett år ett konto hos tradera där vi säljer gåvor i form av saker som ni läsare skänker.

Något att tänka på inför den kommande julen, töm garderoben, gör plats för nya prylar och låt dom gamla sakerna komma till nytta...

Vi hörs...Etiketter: , , , ,
2009-09-26
03:59:42

Jakten på Carolina Gynning

Carolina Gynning fortsätter att praktisera som filantrop med jämna mellanrum. För någon dag sedan postade hon ett inlägg om att skänka pengar till utsatta barn. Bra jobbat Carolina. MEN hon promotade ju fel projekt...

Vi har nu mailat Carolina och berättat om missödet och bad henne att genast byta ut plansverige.se till gatubarn.nu


Ni som har hängt med ett tag minns att vi jagade Carolina för lite mer än en månad sedan.

Jakten på Carolina Gynning fortsätter...

Carolina gynning, bilden är från hennes blogg.
(Foto: gynning.net)
Etiketter: , ,