Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2010-08-31
15:42:38

Vågar du drömma?

Livet är ingen dans på rosor. Mer som en dans på en rosbuske. Man får sina törnar då och då. Ingen kommer undan. Sorg drabbar oss när vi minst anar det, motgångar likaså. Ditt liv är kanske inte imorgon, vad det var igår.

 

Livet är för kort för att vi ska ägna oss åt saker som inte gör oss lyckliga. You´ve got one shot! Du får ingen andra chans. Du har ett liv, hur vill du att det ska se ut? Well, take you´r passion and make it happen...

 

Du vill nog inte ligga där på din dödsbädd och ångra massa saker som du aldrig gjorde i livet. För det är faktiskt så. Enligt studier så ångrar vi oftast saker vi aldrig gjorde när vi hade chansen. Vi ångrar väldigt sällan saker vi gjort. Våra erfarenheter präglar oss som människor och vi lär av alla våra misstag, det gör oss starkare. Och det vill vi sällan byta bort mot något alls.

 

Väldigt få får sitt drömliv serverat på ett silverfat. Det blir helt enkelt vad man gör det till. Om man vågar försöka. Om man vågar ta steget och ta kontrollen över sitt liv och framtid. Om man vågar ta chanser som dyker upp i livet.

 

Ta ett kliv åt sidan, ta dig tid, blunda och fundera. Hur vill du att ditt liv ska se ut? Vad behöver du för att det ska bli så? Vad behöver du förändra, vad behöver du lära dig? Det är aldrig för sent. Som Niké säger: "Just do it!".

 

När du va liten hade du säkert högtflygande drömmar om vad du ville bli. Astronaut, miljonär, brandmann eller kanske professionell ryttare. Vad hände sen? När slutar vi människor att drömma? Va det någon som skrattade åt din dröm och sa att det var omöjligt? Tror du att den personen var rädd för att ta steget? Det tror jag också. Men vad vet han om dig och din potential? Vi har en kille i Sverige som är ganska duktig i fotboll. Han drömde när han va 7 år och han drömmer fortfarande...

 

"Jag skall bli fotbollsproffs i Italien" - Zlatan Ibrahimovic, 7 år gammal.

 

Rädsla är det som hämmar oss människor mest. Rädsla för att misslyckas. Strunta i människor som skrattar åt dina drömmar. Dom är själva väldigt rädda. Rädda för att ta steget, rädda för att se andra lyckas. You´ve got one shot, döda den svenska janten, våga drömma och börja bygga det liv du vill leva i...

 

Och du, ge aldrig upp!

 

Hur ser ditt drömliv ut och vad tror du krävs för att det ska bli så? Finns det något som håller dig tillbaks från att leva det liv du drömmer om?

 

 

Etiketter: , , , , ,
2010-08-30
14:57:29

Yeah! Över 20.000 kronor insamlat till gatubarnen!

G day bäste Gatubarn.nu-läsare!


Dagens stora nyhet.
Well en bild säger mer än tusen ord, eller hur?! =) Ett speciellt tack till ett par riktigt bra snubbar, Fredrik Lukka och Per Nyberg som såg till att vi spräckte gränsen med råge! Thanks för er gåva boys! Ert förtroende betyder mer än ni kan ana!


Vill du liksom Fredrik och Per, ge en gåva som direkt gynnar gatubarn och dess framtid? Sätt då in en krona eller två till föreningens bankgirokonto: 363-5356. Lämna gärna ett litet meddelande i samband med insättningen, det är jätteroligt att läsa och kanske hamnar just ditt meddelande i min kommande bok...

Vi lever ju på 2010-talet och nu kan man även ge sin gåva snabbt och smidigt via ett litet sms från sin juppinalle. Är du stekare eller inte? Det spelar ingen roll, alla får vara med =) Skicka någon av texterna nedan till nummer 72550

Stekare skickar: Gatubarn[Mellanslag]200[Mellanslag]Schtek
Knegare skickar: Gatubarn[Mellanslag]100[Mellanslag]Kneg
Bidragare skickar: Gatubarn[Mellanslag]20[Mellanslag]Bidrag


Nu ska jag ta en dusch och sen iväg till en pizzeria som jag ska inleda ett samarbete med =) Hoppas du får en skön start på veckan!

Etiketter: , ,
2010-08-29
23:02:59

En pjäs för gatubarn

God afton Sverige!

För några månader sedan
mailade jag köpings teatergrupp och frågade om inte dom skulle ha lust att sätta ihop en pjäs eller liknande och låta intäkterna gå till gatubarnen i mitt projekt. Kanske till och med sätta upp en pjäs om just gatubarn. Jag fick ett jättepositivt svar tillbaks från Caritha Hynninen som är lite utav en verksamhetsledare, som jag har förstått. Dom skulle ha ett uppstartsmöte några månader senare och jag var varmt välkommen att komma dit och berätta om mig själv, projektet och min idé om pjäsen.

En vecka senare
frågade en kollega mig om jag inte hade lust att hjälpa honom med en sak. Några han känner skulle spela in en film och dom behövde någon som kunde agera väktare i filmen. Självklart tänkte jag, fan va skoj!

En film som var avsedd att avskräcka ungdomar från att börja snatta osv. Man ville visa ungdomarna hur fort det går utför om man väl hamnar i träsket så att säga. Perfekt!Det va skitskoj att agera framför kamera och spela mot tjejerna som snattade i filmen. Tyvärr har jag dock inte fått se filmen själv än men det kommer, det har jag blivit lovad. =)

Det visade sig senare att även köpings teatergrupp hade vart involverade i snatterifilmen och nu visste dom ju vem jag va.

Idag hade vi uppstartsmötet på Hagateatern här i Köping. Under dessa två månader som jag har gått och funderat på detta med teater så har jag blivit mer och mer intresserad av att själv börja spela lite. Det va jätteskoj att göra filmen och ska vi sätta upp något för gatubarnen så är det klart att jag själv måste ställa upp och vara med =) Jag tror att det är nyttigt med teater, att få uttrycka sig med sin kropp och röst.

Dessutom älskar jag att utmana mig själv och detta ser jag verkligen som en utmaning. Något jag kanske aldrig hade gjort om jag inte hade startat Gatubarn.nu...

Jag hoppas att du kommer och tittar när det blir aktuellt, förmodligen i slutet av året! =)


Etiketter: , , , , ,