Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2010-08-05
22:31:23

Jag fick en jävligt bra fråga idag!

Frågestund


Idag fick jag en jättebra fråga, den va så bra så att jag tänkte att jag skulle ägna ett eget litet inlägg åt det hela.

Fråga:

"Hej, jag har en liten fundering.. just nu har du lite över 17 000 kr insamlat, hur ska du lösa det för att få ihop det till 100 000 på så kort tid? och om du inte får ihop det tills det är dags för avfärd kommer du väl inte lägga ut resten själv?

Lite nyfiken efter att sett hur mycket hu har kämpat med projektet. dessutom faller väl konceptet om du inte får ihop 100 000 kr?
C.J"
Patrik Appelquist
Svar:
Hejsan C.J, mycket bra fråga! =)

Jag reser i januari oavsett om det samlats in 17.000 eller 100.000 kronor =) Och nej jag kommer inte att kunna lägga ut resten själv för att fylla ut till 100.000 kronor. Så bra tjänar jag inte på Securitas, tyvärr =P

Man får inte glömma att min egna prestation i detta projekt egentligen tar sin start på plats i Costa Rica. Även om jag spenderar en hel del av min lediga tid i detta genom att inspirera andra, vinna förtroende osv.

Det är inte jag som skänker pengarna, det är du och många andra som vill se med egna ögon hur vi hjälper gatubarn i Latinamerika.

Jag bidrar med min tid och energi (och självklart en hel del utgifter till resa, uppehälle och så vidare. )

När jag startade projektet så ville jag ha 3 saker. Hjälpa människor, äventyr och chansen att bygga upp något.

Man kan säga att jag fram till januari nästa år, endast pysslat med att engagera företag, privatpersoner och bloggare att joina detta projekt. Att skapa ett tillräckligt stort förtroende för att du och andra ska ta steget att skänka en krona eller två till barnen. Det är inget förtroende man vinner över en natt idag, inte med tanke på alla skandaler som faktiskt florerar kring välgörenhetsorganisationer.

Däremot så såg jag möjligheten att göra något bra utav detta. Att alla som skänker pengar, för en gångs skull ska få se med egna ögon vad pengarna resulterar i och på ett sätt känna sig involverade i projektet genom att följa uppdateringarna dag för dag på plats. Alla har vi skänkt pengar men har du någonsin fått på svart och vitt vad som hände sen?

I januari och under hela 2011 får jag äntligen chansen att jobba med människor, att hjälpa till. Och i det ingår ett otroligt stort äventyr som jag knappt pallar vänta på nu! =)

En annan sak som inte syns i detta projekt är alla roliga, svåra, konstiga och även (ibland) jobbiga saker som man lär sig hela tiden. Saker om man aldrig annars hade haft en tanke på. Jag har tex lärt mig ruskigt mycket om det administrativa, jag börjar eventuellt spela teater snart och jag har lärt mig saker om Latinamerika och om vår påverkan på kontinenten =) Så det har en otrolig personlig påverkan (utveckling) att göra detta. Något som jag värderar ruskigt högt.

Jag lever för att lära och kan jag göra det samtidigt som jag får hjälpa människor, driva saker och en stor portion äventyr så kommer jag att fortsätta med det så länge jag känner att det passar mig. Därför tycker jag inte att konceptet faller även om vi inte skulle lyckas samla in 100.000 kronor till gatubarnen.

Tack igen för en bra fråga, hoppas du blev nöjd med svaret =)


Etiketter: , , , , ,
Kommentarer:
2010-08-09 @ 09:40:07
#1: C.J

Jodå, jag blev nöjd med svaret. Bra att du la ut det oxå för tror många har en sak mindre att fundera över ;)

2010-08-09 @ 20:35:30
#2: Petra

Du är den ärligaste människan jag känner Patrik och om hela världen kände dig som jag så skulle detta projekt redan nu genererat miljontals kronor!Jag vet att oavsett summa så kommer detta bli såå stort! För dig som suger kunskap och erfarenheter som en svamp. För Costa Ricas gatubarn som får engagemang från en eldsjäl som dig. För Välgörenhetens utveckling och sist men inte minst för mig/vänner/familj och andra privatpersoner som behöver inspiration, förebilder och någon att vara stolt över.För mig är du redan en hjälte. Du är orädd och vild och världen är din!Kramar

2010-08-10 @ 06:50:01

Härligt C.J =)Tack Petra min gode vän =) Dom orden värmde rejält =) Kramar//Patrik Appelquist

Gatubarn.nu -En blogg för gatubarn i Latinamerika

www.Gatubarn.nu

0737-139875

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: