Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2010-12-31
16:53:48

Sista dagen på år 2010

Ett år har gått till enda. 2010, vilket år! Jag tänkte säga att det har vart ett av dom bästa åren på länge men jag valde att skriva om meningen. Dags att va realistisk här. Det har vart ett ganska bra år. Ett fantastiskt år för projektet och bloggen men ganska stormigt privat emellanåt då många människor som står mig nära inte mår så jättebra. Det påverkar en så klart. Det känns lite jobbigt att veta att jag inte kommer att kunna finnas här för dom under nästa år när jag är i Latinamerika.

Så sjukt skoj
att titta tillbaks på året som gått och tänka tillbaks på allt roligt som hänt =P Vi har samlat in ca 40.000 kronor till gatubarn!! Och största anledningen till det är gatubarngalan som vi arrangerade ihop med Hagateatern och IOGT-NTO här i Köping. =) Jag hoppas att vi dubblar den nuvarande summan nästa år! Nej jag vet, räknaren är inte ändrad och det är för att alla pengar inte har kommit in på föreningskontot än. Snart så, lite is i magen bara ;)Jag har majestätiska förhoppningar på 2011.
27e januari åker jag äntligen till Latinamerika, Nicaragua och kommer, om allt går som planerat att stanna där hela året ut och jobba med gatubarn. Jag har även stora planer på en helt ny sajt och tjänst som kommer att dra in en jävla massa pengar till gatubarnen. Mer om det när det är färdigt =) Om Gatubarn.nu va en människa så är den än så länge bara en liten bäbis, this is just the beginning folks! ;) Den sociala entreprenören i mig har fått blodad tand so you better watch out!


Ett stort tack till sponsorerna
som vart supergulliga hela året! Kan Dee, Optimalprint, Nallebudet.se, Café Big Inn, Lightspot och Pizzeria Verona. Hoppas ni får ett lysande 2011! Jag vill tacka alla läsare för att ni peppar mig, kommenterar och är delaktiga i projektet, ni är fan guld värda! Tack och Gott Nytt År! =)
Några godbitar från året som gått!


Jag började videologga


Indisk greve skänker pengar till projektet

Hiphopgruppen Block44 joinar projektet för gatubarn

10.000 kronor insamlat till gatubarn

Kan Dee Drawings joinar projektet

Patrik medverkar i film för att förebygga snatteri

Teater <3 Gatubarn = Sant

Gatubarnpizzan föds på Verona i Köping

Gatubarn.nu knyter nya kontakter i Gisslarbo

Gatubarn.nu testar julklappar åt CoolStuff.se

Aftonbladet ringer

Projektet fick mycket uppmärksamhet i media under 2010


Projektet blir omskrivet i Securitastidningen

Stor artikel om projektet i Magazin24

Intervju i p4


Intervju i p3

Bärgslagsbladet "Stor succé för Gatubarngalan"


Magazin24 inför gatubarngalan

2010-12-29
19:46:00

Twittrar du också?

Inte det? Nej faktum är att väldigt få av mina vänner faktiskt twittrar. Jag har tvingat en god vän till mig som är företagare att börja använda tjänsten då jag vet att han kommer att hitta ännu fler kunder och få mer jobb ganska enkelt. För twitter är enkelt.

Det är som en microblogg där du uppdaterar lite av vad som händer i ditt liv, rekommenderar länkar, filmer, artiklar osv osv osv. Jag har flera exempel när twitter verkligen har vart värdefullt för mig och detta projekt. Via twitter fick jag tex en jättebra intervju i p3 för några veckor sedan =) Jag hittar hela tiden nya spännande människor att följa och knyta kontakt med. Människor som också gillar att driva företag, projekt, välgörenhet, sociala media. Allt samlat på ett och samma ställe. Fantastiskt!

Det bästa är att du kan koppla till din blogg, facebook och en hel drös med andra sociala media till ditt twitterkonto, allt sköts automatiskt. Smutt! =) För att göra det lite enklare för mig använder jag Tweetdeck. Då slipper jag surfa runt till alla sidor för att publicera en uppdatering. Tweetdeck skickar ut en uppdatering till alla dina sidor med ett enda klick. Simple is good!


Lägg gärna till mig på twitter så får jag se vad du är för en filur =) 

 


Etiketter: , , , ,
2010-12-28
20:00:00

Vad skulle du fråga ett gatubarn?

30 dagar till avresa...

Jag sitter och funderar lite.
Jag har aldrig jobbat med gatubarn förut, jag har aldrig ens träffat ett gatubarn förut. Jag tänker ofta på hur det kommer att bli under mitt år i Latinamerika med gatubarn. Efter att ha läst böcker och pratat med tidigare volontärer så får jag någonstans en bild av hur det kommer att vara och hur det kommer att bli. Något som förmodligen är långt bortom verkligheten.

Jag förväntar mig mycket glädje, sorg,hat, kärlek och frustration.Jag tror att jag kommer att känna glädje när jag undervisar och leker med barnen och när pengarna använts för att hjälpa dom. Jag tror att jag kommer att känna sorg när jag åker hem efter mitt år i Latinamerika. Jag tror att jag kommer att känna hat när jag ser hur dessa barn blir behandlade i sina "hem" och av samhället. Jag tror att jag kommer att känna kärlek när jag knutit kontakt med barnen. Och jag kommer förmodligen känna frustration över läget. Över byråkratin och "mañana mañana"-tänket som florerar så starkt på kontinenten på andra sidan Atlanten. Frustration över att inte kunna hjälpa flera.

Vad skulle du fråga om du träffade ett barn som bodde på gatan?


Etiketter: , , , , ,