Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2010-12-28
20:00:00

Vad skulle du fråga ett gatubarn?

30 dagar till avresa...

Jag sitter och funderar lite.
Jag har aldrig jobbat med gatubarn förut, jag har aldrig ens träffat ett gatubarn förut. Jag tänker ofta på hur det kommer att bli under mitt år i Latinamerika med gatubarn. Efter att ha läst böcker och pratat med tidigare volontärer så får jag någonstans en bild av hur det kommer att vara och hur det kommer att bli. Något som förmodligen är långt bortom verkligheten.

Jag förväntar mig mycket glädje, sorg,hat, kärlek och frustration.Jag tror att jag kommer att känna glädje när jag undervisar och leker med barnen och när pengarna använts för att hjälpa dom. Jag tror att jag kommer att känna sorg när jag åker hem efter mitt år i Latinamerika. Jag tror att jag kommer att känna hat när jag ser hur dessa barn blir behandlade i sina "hem" och av samhället. Jag tror att jag kommer att känna kärlek när jag knutit kontakt med barnen. Och jag kommer förmodligen känna frustration över läget. Över byråkratin och "mañana mañana"-tänket som florerar så starkt på kontinenten på andra sidan Atlanten. Frustration över att inte kunna hjälpa flera.

Vad skulle du fråga om du träffade ett barn som bodde på gatan?


Etiketter: , , , , ,
Kommentar:
2010-12-29 @ 01:19:57
#1: SM

Vad har du drömmar? och vad vill du bli när du blir stor?Tror att dessa 2 frågor får dem att tänka till lite och kanske väcker det hopp hos dem.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: