Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2010-06-29
15:04:18

Semester 2010

Äntligen sommar! =) Är det inte underbart!?

Förra året var en ruskigt omtumlande tid i mitt liv. Aldrig någonsin har det hänt så mycket tråkiga saker på en och samma gång i mitt liv. Denna sommaren ser ut att bli mycket mer harmonisk och lugn =) Förutom datorhaveriet som irriterar ganska bra då förstås! =)

3 veckor blir det denna sommar med start igår! =) Jag var i valet och kvalet om jag ens skulle ha någon semester. Jag sparar för fullt inför min resa till Latinamerika som börjar i januari nästa år. Det är inte gratis att jobba ideellt ska du veta =) Men det är värt varenda krona!

semester 2010Jag tänkte att jag kanske skulle hoppa över semestern i år eftersom jag kommer få "ett år utomlands" nästa år. Dock kommer det inte bli någon semesterresa i Latinamerika. Jag ska jobba med gatubarn i ett år. Ett jobb som jag tror kommer vara ganska påfrestande på många sätt.

Därför blev det 3 sköna veckor semester ändå. Jag kommer inte att sticka iväg på några större äventyr utan kommer förmodligen spendera många dagar i solstolen på balkongen och läsa böcker, ligga på stranden och mumsa glass, åka inlines och bara vara. Självklart kommer jag småpyssla med detta projekt för gatubarn också. Har en riktigt bra grej på gång med Frizon.se nu. Jag hoppas vi får till det så som vi vill ;)

Ska du ha någon semester i år?

2010-06-29
03:08:23

Datorhaveri!

God dag min vän,

Som du kanske märkt så har det gått några dagar utan inlägg här och detta beror inte på att det inte finns något att skriva om, tvärt om faktiskt. Dock så har min dator kastat in handduken temporärt, skärmen har gjort det i alla fall. Det tog lite tid att felsöka med tanke på att jag jobbat de 5 sista dagarna också.Men nu ska jag bara kolla upp garantier osv så får vi se om jag får mig en ny skärm snart. Tills vidare har jag fått låna min snälla systers bärbara dator. Passar la ganska bra då jag kommer att använda en sån under min tid i Latinamerika.

Hoppas allt är väl med dig och att din dator inte strular lika mycket som min! =)

Är det bara jag eller känner man sig lite handikappad när datorn helt plötsligt inte funkar? Jag vet inte hur många gånger jag har vart på väg mot datorn för att kolla tågtider, tvtablån, mailen och en massa annat. Jag tror man tar den stackars datorn lite för givet helt enkelt =P

2010-06-21
02:49:50

En mentor och rollfigur

Har du sett filmen Gran Torino? Well då förstår du rubriken på detta inlägg. Om inte så tror jag att du kommer att förstå när du läst detta.

I mitt liv har jag
ett par gånger kommit till ett stort vägskäl där jag blivit tvungen att välja en av två vägar. Det jäkliga är att man aldrig hinner reagera eller se det komma. Det är som att man sitter där i sin bil, glidandes som aldrig förr med rutorna nere och Jay Z i högtalarna. Allt går precis som vanligt och så plötsligt, BAM, så händer det. Du kör mot rött och vips så måste du agera. Jag vet fortfarande inte vad det är som gör det men jag misstänker att det handlar om din egna mentala mognad och hur människor runt omkring påverkar dig.

En mentorDu står där mitt i
korsningen, bilarna kör fort förbi dig och du får svårt att fokusera. Du hamnar som i chock och förstår inte hur du hamnade här. Allt va ju så bra, eller var det inte det? Tankarna snurrar runt likt pizzorna nere hos Hassan. Du tänker att man vill ha det precis som vanligt, utan starksås och lök men samtidigt känner du dig inte helt nöjd och bekväm med det och du vet liksom inte varför. Vill du verkligen släppa det gamla och prova lite lök ändå?

När det väl händer så går det fort. Man kan tycka att man går där i sina gamla skor i samma gamla spår och man tror att det kommer att va så livet ut och så; BAM, rödljus, agera! Lite som i lumpen när jag tänker på det faktiskt. Du som gjort lumpen känner säkert igen det...

Det är precis i dessa lägen som man skulle vilja kunna säga "Jag tar en livlina", eller "Jag väljer att fråga publiken". Men livet är inget avsnitt av Vem vill bli miljonär. Har man tur så har man någon där som kan hjälpa en med beställningen så att man får rätsida på sin pizzaslice, även kallad livet.

Jag tror att du börjar se vart jag vill komma. Just nu känner jag ett enormt behov av en mentor i mitt liv. Någon äldre, kvinna eller man spelar ingen roll. Någon som levt livet, delat sin pizza med andra och lärt sig av det. Någon som kanske precis slutat jobba, som sitter där med 65 års kunskap om företagande, projekt, livet och kanske välgörenhet...

Är du denna någon eller känner denna någon så skall du höra av dig till mig. Hittelön utlovas!

Ps. Ja detta var från början meningen att bli en filmrecension på Gran Torino. Den kommer snart, lovar. Hoppas du inte känner dig lurad =) Ds.


Etiketter: , , ,