Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2010-06-01
22:49:59

Isabella, Matilda & ett projektarbete för gatubarn

Jag känner en tjej i Hallstahammar som har 200 bollar i luften samtidigt. Hon tränar som en idiot, tar körkort, tar snart studenten och sliter hårt med de sista proven. Likt förbannat lyckas hon och en vän samla in 2215 kronor till gatubarn i Latinamerika.

Isabella och Matilda valde
att göra sitt projektarbete i skolan för gatubarn. Jag är grymt imponerad av dessa flickors engagemang och vilja att göra gott, att hjälpa till. Jag är också riktigt glad att dom valde att joina detta projekt för gatubarn. Jag önskar er tjejer en riktigt skön sommar och ett stort lycka till i livet efter studenten. Let´s stay in touch! =)

Sitter du där hemma och funderar på vad du ska göra för projektarbete? Well, ta något du är bra på och hjälp folk med det, låt folket skänka pengar för din tjänst och skänk pengarna till gatubarnen. På så vis kan du koppla ihop välgörenhet med ditt egna intresse och utbildning och göra ett grymt projektarbete som lever vidare.


Besök gärna Isabellas blogg


Så här skriver Isabella om sitt projektarbete och hur hon och Matilda lyckades få in över två tusen kronor till gatubarn:


"Projektarbete, välgörenhet.
Under höstterminen -09 och vårterminen -10 startade jag tillsammans med en vän Matilda vårt sista arbete på omvårdnadslinjen på Västerås Fria Gymnasium. Detta arbete skulle vara ett projekt på 100 timmar. Det slog oss direkt att vi skulle göra något för andra. Så tillsammans kom vi överens om att starta en insamling till gatubarnen i Costa Rica och därmed hjälpa Patrik med hans fantastiska ide.

Det har vart mycket jobb från bådas håll för att allt skulle gå som vi tänkt. Vi har bland annat stått på loppis i Eskilstuna och sålt grejer, då pengarna vi fick direkt gick till vår insamling. Genom att ha samlat in pantburkar och 50 öringar har vi även fått in en slant. Självklart har vi fått hjälp utav våra nära och kära som har hjälpt oss med bidrag.

Under detta arbete har vi inte bara hjälpt Patrik, vi har hjälp barn som verkligen behöver dessa pengar. Vi har fått sätt en verklighet som vi inte trodde fanns och även fått lära oss en del om den.  Allt slit och alla timmar som detta projektarbete har krävt av oss tycker vi inte har vart till någon börda. Vi skulle snarare vilja att flera skulle börja agera, göra något. Öppna upp ögonen och se den verklighet som egentligen döljer sig bakom fasaden.  Vi tycker att detta projekt gick väldigt bra. Visst, det blir aldrig perfekt och det finns alltid saker man skulle kunnat ändra på för att lyckas ännu bättre. Men i stort sätt har vi gjort det vi har hunnit och kunnat för att det skall bli så bra som möjligt. Vi hoppas att detta arbete har hjälpt dig Patrik och vi önskar dig all lycka i framtiden. Du är en krigare, och det borde finnas fler människor som dig. Som verkligen gör något.

Människan måste börja våga, förändra och tro. ”En drake stiger alltid i motvind”.

/ Isabella & Matilda
"Etiketter: , , , ,
Kommentarer:
2010-06-01 @ 23:18:14
#1: Daniel Winther

Beundransvärt för att uttrycka sig lite försiktigt.

2010-06-01 @ 23:38:25
#2: Isabella

Vad bra det blev, Tack Patrik för de fina orden "200 bollar i luften samtidigt". Stämmer ganska så exakt ;). Och hoppas att det fortsätter att rulla in pengar. Sköt om dig.

2010-06-02 @ 10:30:04
#3: Oskar

Guldstjärna!

2010-06-02 @ 11:11:39
#4: Petra

Härligt flickor!!

2010-06-03 @ 21:57:43

härligt! du, jag behöver såna där små söta kort som jag kan lägga i stallet och som jag kan lägga i skolan, fixar du några to me?:)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: