Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2010-03-21
23:19:40

Invägning #4 i vikttävlingen för gatubarnDu som följt med en stund
vet att jag och 3 kollegor startade en vikttävling för 5 veckor sedan. Tävlingen gick ut på att några utav oss skulle gå upp 10 kilo och andra utav oss skulle gå ner 10 kilo. Förste man att nå målet vinner. Min morot var att Oscar skulle skänka 500 riksdaler till projektet för gatubarn om jag vann.

Jag kan nu avslöja att vi har en vinnare i tiokiloskampen för gatubarn! Med stor entusiasm, beslutsamhet och avstånd från chips och diverse onyttigt förklaras härmed *trumvirvel* ...Oscar som segrare i tävlingen!

Det känns lite snöpet, ungefär som när OS-sändningarna tog slut, eller som när Sverige åkte ur VM-kvalet. Men betyder detta verkligen att allt är över? Vi har gjort en intervju med vår tappre kalorijägare för att få reda på mer...

Vinnare i tiokilostävlingen för gatubarn

P: Oscar, först och främst stort grattis till vinsten.
O: Tack så mycket!

P: Hur känns det att ha tagit hem denna ärofyllda tävling?
O: Det känns väldigt bra, motståndet var ju inte det farligaste och målsättningen var vinst från dag 1.

P: Hur bar du dig åt för att gå ner alla dessa 10 kilon, hemligheten?
O: Det är väldig enkelt: Håll kalorierna under 800 per dag och gör slut på mer än 3000. Proteindrinkar och vitaminbrus har varit mina närmaste vänner!

P: Vem trodde du skulle vara största hotet?
O: Med tanke på all Chokladpudding det ryktats om så var jag lite orolig för Patrik i någon vecka, sen när hans resultat stagnerade så kändes det som att Madde var farligast, hon arbetade med samma metod som mig, men hennes mage ville ha mat annars blev den arg så det innebar att hon fick skynda långsamt. Nerpin kändes som en levande sticka från dag 1 så där var jag säker på sista platsen för honom!

P: Är du nöjd nu vid -11 kilo eller ska du ner mer, matchvikt?
O: 11 kilo är en bra start. Finns fortfarande en bilring på magen när jag böjer mig fram så några kilo till blir det förhoppningsvis!

P: Har jag fortfarande chans att ta hem vinstpengarna till gatubarnen eller är det kört nu?
O: Det kommer blir hårt med Madde som utmanare, men eftersom hennes mage blir ond utan mat så tror jag chokladpuddingen kommer göra snabbare nytta. Värt att tänka på är också att Madde är en kvinna och kvinnor har svårare att minska i vikt. Med tanke på det och att hon inte var tjock, som mig, vid start så ser i alla fall jag hennes 4 kilo som minst 8 av mina kilon. Helt klart värt beröm!

P: Och till sist, hur kommer det gå för de andra deltagarna i tävlingen nu när du gått i mål?
O: Patrik 1, Madde 2 och Nerpin vandrar på 3:e platsen.

P: Några avslutande ord för att sammanfatta detta?
O: Till slut så vill jag tacka alla som bistått mig i denna tävling. Ett speciellt tack riktas till Madde och Nerpin som avgjorde tävlingen när dom tvingade mig att sluta äta chips! Förövrigt borde chips göras olagligt för att rädda mångas hälsa!

Tack för det Oscar, väl mött och vi ses väl på fredag i chipssoffan förmodar jag?

Som sagt,
tävlingen fortlöper utan Oscar och 500:- står fortfarande på spel!

Status just nu:
1a: Jag       +5 kg
2a Madde    -4 kg
3a Nerpin    +2 kg


Invägning #1 i vikttävlingen
Invägning #2 i vikttävlingen
Invägning #3 i vikttävlingen


Etiketter: , , ,
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: