Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2010-03-25
21:10:09

Jobberbjudande på gott och ont

Idag hände en sån där sak som både är skoj och tråkig på samma gång.

Ni minns att jag berättat
att jag tidigare jobbat i försvarsmakten, Nordic BattleGroup eller NBG. Det är en snabbinsatsstyrka som kan sättas in i princip vart som helst i världen med en verkningsradie på 600 mil från Bryssel.

Snabbinsatsstyrkans syfte är att vara ett verktyg för EU för att snabbt kunna vara först på plats vid en konflikt eller annan kris. Inom tio dagar efter att beslut har tagits ska Nordic Battlegroup kunna finnas på plats.

Igår ringde min plutonchef från Enköping och frågade om jag ville hänga med på "nästa runda" som man säger. Tjänsten börjar i Augusti i år och slutar i slutet av Juni 2011.

Nordic BattleGroupAtt jobba för försvarsmakten innefattar mycket av det jag brinner för. Man hjälper människor, det är ett otroligt äventyr och man bygger en gemenskap och vänskap som sällan blir lika stark där ute i det "civila mörkret".

Det va jätteskoj att snacka med plutonchefen igen och man blir så klart glad att bli erbjuden jobb en gång till. Dock blev jag tvungen att tacka nej denna gång. Det krockar helt enkelt med projektet för gatubarn. Det känns så klart lite tråkigt att inte få uppleva den grejen igen. Å andra sidan har jag redan gjort en vända med NBG och vet vad det är, detta projekt är helt nytt.

Så det var inget svårt val egentligen. Jag visste med en gång vad jag skulle välja. Det här projektet har jag startat för att avsluta och så skall det bli... =)
Etiketter: , , , , ,
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: