Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2010-09-29
18:41:21

Skogens frukter är nu skördade

I förrgår fick jag en uppenbarelse. Allt som hände den dagen talade för det. Tre av mina vänner (som aldrig någonsin har plockat svamp förut) hörde av sig och sa att dom plockat kantareller. Jag blev sjukt sugen. Jag blev definitivt övertygad när jag va hos en av våra kunder och rondade och jag fick se att deras personalmatsal heter Kantarellen! =P Nu var det klart. Jag skulle ut och plocka svamp!

Patrik AppelquistDet var säkert 15 år sen jag va i skogen och plockade detta gulbruna guld som växer i våra härliga skogar. Jag ringde Petra för att se om hon ville följa med. Jag visste att hon skulle nappa om jag berättade om den obligatoriska matsäcken (massäck). Det blev ett gäng leverpastejmackor, ägg och 1.5 liter varm choklad! =P Allt detta packades ner i min fantastiskt praktiska skogsryggsäck som du kan se på bilden och videon =P

Skogen kryllar av mumsiga kantareller just nu så ta dig tid och insup lite höstskog innan vintern faller på. Det gör en gott. Saknar lumpen, saknar skogen, saknar NBG. Mitt hjärta är nog delvis grönt.
Etiketter: , , ,
2010-09-27
22:46:33

Stor gala för gatubarn 4/12 i Köping, välkomna!

Nu min vän, har jag äntligen äran att presentera en grym grej som dyker upp den 4e december i år. Så fram med kalendern och skriv med stora bokstäver nu, GATUBARN på den dagen. Stryk allt annat som du har inbokat för nu jävlar smäller det =)

Hagateatern sätter upp en galakväll tillsammans med Gatubarn.nu och IOGT-NTO Forumteatern, för gatubarn med syftet att underhålla dig och samtidigt få in pengar till detta projekt för gatubarn. Hela vinsten går nämligen till gatubarn! Nu förstår du kanske varför jag har haft möten med teaterfolket sista veckorna ;) Det är detta vi har planerat och det kommer bli så grymt, det lovar jag! =)

Nu har vi släppt biljetterna till gatubarngalanKvällen börjar kl 16.00 på stora forumsteatern i Köping och vi kommer att bjuda dig på en fantastiskt mysig kväll i barnets tecken. Sång, dans, fika, sketcher och ljusmanifestation kommer att förgylla denna kyliga vinterafton inne i en varm och sprudlande teater =)

Bjud med dig din älskade, dina barn, brorsan och din farmor/mormor som sitter ensam hemma och ta tillfället i akt att kombinera nytta med nöje. Hela vinsten för kvällen går till gatubarnen! =) Det kan inte bli bättre!

281 sittplatser ska fyllas på forumteatern den 4e december. Gör vi det så drar vi in en fet peng till världens mest utsatta människor.


Inträde vuxen 100:- | Barn under 16år 50:-| Barn under 6 år går in gratis
Etiketter: , , , ,
2010-09-25
14:18:22

En bra dag på jobbet som skyddsvakt

En stor fördel med att vara skyddsvakt är att man får bära vapen. Och då menar jag inte att det är roligt att gå runt och bära på vapnet i tjänst. Nej det är snarare bara ivägen och otympligt. Dock är det jävligt roligt med vapenutbildningen man åker på då och då för att upprätthålla sin kompetens.

Och i dagarna var det dags att panga igen och det gick riktigt bra denna gång. Med lite tur kvalar jag in mig på top tio i Securitastävlingen som vår vapenutbildare arrangerar =P Det vore smutt!

Så här kan det se ut efter 15 skott på 25 meters avstånd. Misstänker att en svag vind från höger påverkade min träffbild en gnutta =P
Etiketter: , , , , ,