Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2011-04-30
09:01:48

Fredag = Företagsdag

Just nu känner jag mig lite frustrerad. Jag blir lätt sån när jag blir tvungen att vänta på besked, resultat, instruktioner etc. Jag har redan avslöjat lite om projektet jag planerar för unga män på soptippen, projektet som nu också gått vidare i tävlingen MyMission.

"Säljbrevet" är klart
och min kontakt Erik på Coompanion har tagit det vidare till sina kontakter. Bland annat en VD på en PR-byrå som älskade affärsidén. Vad vi letar nu är mentorer inom klädbranschen, en grym PR-byrå och redan etablerade klädmärken. Well, dock jag alltid planera vidare och förfina affärsidén ytterligare. Det finns alltid att göra =)

Annars va det en lugn fredag i Nicaragua. Det blev bio på kvällen, vi gick och såg Rio, som jag måste rekommendera varmt. Nog för att jag, precis som min mamma, är löjligt blödig men denna va både välgjord, rolig och fin!

rio movie


Etiketter: , , , , , ,
2011-04-28
09:57:00

Vad har hänt med lillkillen på soptippen?

Kommer du ihåg att jag har skrivit om en bråkig liten kille. Ja precis han. Han som slåss hela tiden och svär som en borstbindare. Någonting har hänt med honom. Nu tror du att det är något dåligt, men icke! Han är fortfarande lite hetsig när han leker och har fortfarande ett ganska hett temperament, men han visar en helt annan sida nu, som jag aldrig har sett förut.

Förrförra veckan när jag sitter på en av gungorna
inne på Juntos Contigo så kommer han gående förbi. Han va på väg till skolan och hade skoluniformen på sig, stiligt värre. Men så ropar han på mig, säger något om en flaska och trycker igenom en liten plastflaska genom stängslet. Jag frågar om han vill att jag skulle fylla upp flaskan åt honom, men nej. Han säger "den är till dig, du kan ha vatten i den". Och ungefär här stannar mitt hjärta för en sekund och jag blir så glad och rörd att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta.

pojke från la churecaJag tackade honom ordentligt,
jag ville verkligen visa att jag uppskattade hans gåva och att han tänkt på mig. Samtidigt kände jag mig fumlig och nästan paralyserad, förvånad över vad som precis hänt.

Idag gjorde han det igen.
Jag och Yader va mitt i ett parti schack när lillkillen kommer in till Juntos Contigo. Och fram på bordet lägger han två godisklubbor. "Här, dom här är till er". Återigen tog han mig med storm, by surprise! Jag ville återigen uppmuntra hans beteende och tackade ordentligt. Han hade klippt sig såg jag, så jag passade även på att ge honom en komplimang för frisyren och menade att den passade honom väl.

Jag vet inte hur det kommer sig
att han helt plötsligt visar denna sida men det glädjer mig otroligt att han har den och det är underbart att se när han plockar fram den. Nu är jag beredd, nu vägrar jag bli överraskad igen! =) Jag ska även filura ut ett sätt att överraska honom på måndag. Några förslag? =)


Etiketter: , , , , ,