Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2011-01-30
04:40:36

Managua Nicaragua

God afton Sverige, yes här i Managua är klockan 19.45 och jag är trött som ett as.

 

Resan till USA på 9 timmar flyg gick förvånandsvärt bra då det fanns en console i nackstödet framför mig där jag kunde välja på massa filmer eller spela olika spel =) Jag träffade en jätteskön tjej som heter Kajsa på vägen, hon skulle också till Costa Rica men hon skulle inte vidare sen.

 

I USA gick vi ut och tog en nypa frisk USA-luft, avgaser och mat typ. Men nu har jag i alla fall vart i USA och detta är min erfarenhet av det.

 

Resan till Costa Rica från New York på 5 timmar va apsegt! Ingen console och min stol hade fuckat up så jag kunde inte luta mig tillbaka. Väl i CR så drog jag och Kajsa till ett hostel, vi kom fram runt 12 på natten och det va varmt som stryk. Vi delade rum med 6 andra människor. Ett par riktigt bittra brudar ska tilläggas. Jag fick skäll för att jag duschade i flickornas dusch, fast jag hade fått tillåtelse av hostelchefen eftersom pojkarnas va ur funktion!


Resan till Nicaragua från Costa Rica va om möjligt, än värre än tidigare omnämnd resa. Jag sov kanske 1 timme på "hostellet". Gick upp 03.30, mörkt som stryk ute, tog en buss till ett ställe där en buss skulle stå och som skulle ta mig till Nicaragua. Min buss stannade mitt i ingenstans, busschaffören varnade mig och bad mig att ta det lugnt då det fortfarande va mörkt och att detta ställe är ett "barrio malo" dåligt kvarter helt enkelt. Så jag kubbade runt där i mörkret och letade efter "TransNica" men det va ju som att leta efter en köttbit hos en vegetarian! Jag frågade mig fram och tog tillslut en taxi som körde mig typ 300 meter till rätt ställe. Pang på bussen bara.

 

Att ta sig från Nica till CR går bara att beskriva med ett ord; KAOS!

Det är folk överallt, det är biljetter hit och papper dit. Ena gången ska du använda ett papper andra gången ska du använda ett kvitto. Ena gången ska du betala andra ska du inte. Som tur va träffade jag en skön snubbe på bussen som jag snackade och hängde med hela resan. Han blev min guide och räddare i nöden och gjorde så att jag kom igenom gränsen hyffsat smärtfritt.

 

Det tar inte mer än 20 minuter i landet för att skaffa sig en uppfattning om situationen här. På 20 minuter hade jag sett hemlösa, crackpipor, halta hundar, undernärda hästar, barn som jobbar, bränder and you name it!

 

Icke att förglömma den otroligt vackra naturen och dom snälla människorna som gör allt dom kan för att överleva dagen.

 

Från bussresan väl inne i Nicaragua

 

Från gränsen till Nicaragua på CR-sidan

 

Jag spelade schack mot datorn på planet och piskade hårt!

Jag piskade datorn på schack

 

Hostel i Costa Rica, lumpenvarning!

Lumpen look alike

Etiketter: , , , , , ,
Kommentarer:
2011-01-30 @ 09:59:01
#1: Cissi

OJ vilket äventyr! Vad du än gör, glöm inte att ha med kameran och fota/filma MASSOR! Det brukar jag vara ledsen över efteråt, man glömmer det så lätt och kan ångra sig så bittert. Du är bäst! Kramar

2011-01-30 @ 11:33:02

Shit grabben:! vad intressant. kan du kolla upp hur hundarna där nere mår? vore intressant att komma ner och hjälpa dem lite när vi ses ;) du är grym! kramar från Sverige!

2011-01-30 @ 13:28:44
#3: emilia

Jävlar! Inte dåligt hurru. Ta & ge de stackars hästarna ett äpple eller något från mig.. :( Och som cissi säger, fota/filma massor! Jättekul med videor. Kram bror!

2011-01-31 @ 01:03:02

Cissi: Yes jag har alltid mobilen med mig. Blir ganska bra foton så länge det är ljust ute =) Men man får faktiskt ha det i åtanken att ha med sig kameran hela tiden, och använda den =PDaniel: Jajjemen gubben =) Well, det finns gott om hundar. Vissa lever på gatan andra är husdjur. Det säger sig självt vilka som har det bra och inte. Dock är hundarna ganska bortprioriterade eftersom folket i sig är så fattigt.Millan: Det ska jag göra så fort jag träffar en nicaraguansk häst, lovar! =)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: