Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2011-06-30
08:24:45

Grym engelskalektion och utelåst från mitt rum

Hade en kanondag på dagcentrat med barnen idag. Speciellt roligt var det att ha engelskalektion med Milton och Matt. Matt har utvecklats jättemycket som lärare och är mycket mer pedagogisk än tidigare. Och Milton är riktigt intresserad och det syns att han verkligen vill lära sig engelska =)

Han sätter ihop meningar av ord han lärt sig.
Senast plockade han ihop något i stil med "I want to fuck you in the ass". Lagom charmigt =P Dock lärde jag honom att säga "Sorry teacher, I couldn´t do my homework because my dog ate my book" =P En klassiker som min tyskalärare Vera lärde oss i plugget, bra att kunna.

juntos contigo

Min kollega Suyen och två kvinnor från pappersprojektet pressar ut vattnet från pappret

Jag berättade tidigare att en organisation kom till soptippen
för att utvärdera om man vill flytta Kevin till ett fosterhem eller inte. Man beslutade att situationen var så att man vill flytta honom men man var tvungen att ha mamman eller pappans godkännande för det. Vilket dom aldrig gav. Jag tror det hade vart jättebra för lilla Kevin att komma härifrån. Ingen mår bra av att växa upp där inne på soptippen La Chureca bland rånare, dam, rök och sopor.

Senare när jag kom hem hade jag privat bachatakurs
med en väninna =) Hon lärde mig grundsteget och vi försökte göra en snurr, vilket gick sådär. Men så fort jag får in stegen på rutin så ska det nog flyta bra! =P En kille gick förbi huset och såg oss dansa. Han ropade in och sa att det såg skitbra ut! =P Jag vete fan!

Sen blev det brådis,
jag höll på att bli sen till simningen. Sprang ut och insåg att jag glömt nycklarna på mitt rum. Sprang in och bam! Dörren var låst inifrån. Kul! Det var bara att klättra över väggen (som jag förut hatade att den inte gick ända upp till taket) och hämta nycklarna. Och du anar inte hur smutsigt det var där uppe på kanten =S Urk!

På simningen gjorde vi ett par skitknasiga övningar
=P Vi simmade med bara en arm och ett ben. Simmade sidledes och avslutade med ryggsim avnjutandes en isté MED en mugg vatten på pannan. Haha knas!

Etiketter: , , , , ,
2011-06-28
18:31:00

Ny dag och gammal rånare

Så blev det till slut måndag igen. Den plötsliga ofrivilliga semestern tog slut och det var dags att träffa barnen på soptippen igen. Det kändes som jag vart borta flera månader. Kevin, lillkillen som kallar mig för pappa kom smygande till en början, lite blygare än vanligt men såg sen att det var jag och att allt var precis som vanligt.

Jag hängde ganska mycket med Milton idag
, en av killarna som äntligen började läsa engelska. Vi snackade om allt mellan himmel och jord och det slutade med att vi snackade om Eminems och Lil Waynes låtar, översatte till spanska. Många fula ord, men vad gör man inte!? =P

gatubarn i managua

Världens goaste ungar hälsar till er som följer


Jag fick veta att den farligaste av rånarna
på soptippen just sluppit ut ur fängelse igen. Bäst att passa sig extra noga nu. Det är förmodligen bara en tidsfråga innan han åker dit igen men fram tills dess går ingen säker där inne på tippen. Vi fick höra om ett antal överfall som skett under dessa två veckor vi har vart borta.

Två män rånade en hel buss full av människor
och tvingade av folk deras värdesaker. Någon snabb rackare lyckades ringa polisen som faktiskt kom på två röda. Skottlossning utbröt. Ena rånaren hade en gammal revolver med 8 bulor i. När han bara hade två kvar så sköt han mot tanken på bussen men den tog aldrig eld. Polisen sköt rånaren som senare avled samma dag. Rånare #2 smet från platsen.

Vi blev nästan rånade i helgen faktiskt.
Jag och Katty va på väg till biljardhallen och precis när vi ska korsa gatan så går två killar förbi oss. Katty börjar springa över gatan och jag följer efter. Sedan berättade hon för mig att en av killarna precis hade dragit kniv när vi började springa. Vi blev i princip räddade av trafiken.

Det tog på krafterna att komma tillbaks till soptippen.
Även fast jag vart där i flera månader nu så är jag alltid lika trött när jag kommer hem. Det är fortfarande som en helt annan värld där och barnen tar otroligt mycket energi. I veckan ska vi försöka få till en basketkorg. Den gamla upphängda sopkorgen kastade in handduken. Vi ska se hur vi löser det =)

Etiketter: , , , , , ,
2011-06-27
10:00:00

Filmtips: The King´s Speach

Jag va på bio för några dagar sedan och såg "The King´s Speach". En film som jag inte hade några större förväntningar på och som till en början var riktigt seg. Men, för att sedan bli riktigt intressant, komisk och vacker!

En film om manlig vänskap, samhällsklasser och retorik. Jag fick en riktig feelgood-känsla efter att ha sett den, me like!

bio i nicaragua managua