Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2011-06-28
18:31:00

Ny dag och gammal rånare

Så blev det till slut måndag igen. Den plötsliga ofrivilliga semestern tog slut och det var dags att träffa barnen på soptippen igen. Det kändes som jag vart borta flera månader. Kevin, lillkillen som kallar mig för pappa kom smygande till en början, lite blygare än vanligt men såg sen att det var jag och att allt var precis som vanligt.

Jag hängde ganska mycket med Milton idag
, en av killarna som äntligen började läsa engelska. Vi snackade om allt mellan himmel och jord och det slutade med att vi snackade om Eminems och Lil Waynes låtar, översatte till spanska. Många fula ord, men vad gör man inte!? =P

gatubarn i managua

Världens goaste ungar hälsar till er som följer


Jag fick veta att den farligaste av rånarna
på soptippen just sluppit ut ur fängelse igen. Bäst att passa sig extra noga nu. Det är förmodligen bara en tidsfråga innan han åker dit igen men fram tills dess går ingen säker där inne på tippen. Vi fick höra om ett antal överfall som skett under dessa två veckor vi har vart borta.

Två män rånade en hel buss full av människor
och tvingade av folk deras värdesaker. Någon snabb rackare lyckades ringa polisen som faktiskt kom på två röda. Skottlossning utbröt. Ena rånaren hade en gammal revolver med 8 bulor i. När han bara hade två kvar så sköt han mot tanken på bussen men den tog aldrig eld. Polisen sköt rånaren som senare avled samma dag. Rånare #2 smet från platsen.

Vi blev nästan rånade i helgen faktiskt.
Jag och Katty va på väg till biljardhallen och precis när vi ska korsa gatan så går två killar förbi oss. Katty börjar springa över gatan och jag följer efter. Sedan berättade hon för mig att en av killarna precis hade dragit kniv när vi började springa. Vi blev i princip räddade av trafiken.

Det tog på krafterna att komma tillbaks till soptippen.
Även fast jag vart där i flera månader nu så är jag alltid lika trött när jag kommer hem. Det är fortfarande som en helt annan värld där och barnen tar otroligt mycket energi. I veckan ska vi försöka få till en basketkorg. Den gamla upphängda sopkorgen kastade in handduken. Vi ska se hur vi löser det =)

Etiketter: , , , , , ,
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: