Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2011-03-30
07:02:52

Fick fin kontakt med ungdomar på soptippen

Barnen på La Chureca kan va svåra att få kontakt med. Dom är individualister och är vana att klara sig själva. Men där har det gått riktigt bra faktiskt. Till och med den busigaste av dom alla börjar bli riktigt reko. Hittills har jag haft lite svårt att connecta med de lite äldre ungdomarna. Jag vet inte om det är tilliten som saknats eller om det helt enkelt är så att det kommer hit en jävla massa folk som sen sticker så att dom inte orkar engagera sig i andra än dom som bor här.

datalektion

Flicka övar på att skriva med båda händerna, riktigt imponerad över hur duktig hon va. Till och med när vi tog bort symbolerna som visar vilket finger hon ska använda när.Hur som haver så fick jag jättebra kontakt med dom idag.
Vi tjötade om allt från skyddsvaktsjobbet i Sverige till kroppsbehåring. Haha det är så roligt, dom är la en 15 år, tjejer och killar, och dom är så fascinerade över sina kroppar. Idag va "raggarranden" en stor topic =P

datorlektion

Grabbarna grus lirar hjärter, bra övning för att lära sig musen, en sköter musen och den andra sköter tänket. Så jobbar dom =)


Både igår och idag har jag sett att en liten kille vart liksom nedstämd.
Jag frågade honom varför och han sa att det va för att han gjort illa fingret. Han menade på att det hände när han lekte vid gungorna. Ok taget. Men idag va han fortfarande nedstämd och denna gång hade han ett bandage över fingret. Jag frågade hur läget va och plötsligt såg jag tårar på hans kind. Jag kramade om honom och försökte trösta honom så gott jag kunde. Frågade varför han va ledsen, vad som hänt, men han ville inte berätta.

Jag berättade att han när som helst kan komma
och berätta för mig och att jag inte ska berätta för någon om han väljer att göra det. Jag fick inte veta idag vad som hänt, kanske en annan dag. Hoppas att det inte är för allvarligt...

Kommentar:
2011-03-30 @ 10:02:46
#1: Cecilia

Åh mitt hjärta smälter! Du är bäst på att trösta när man är ledsen.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: