Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2011-05-31
07:04:40

Mors dag i mañana-mañana-land

Visst är det la härligt när man har en sån där riktig skitmorgon. Du vet när du vaknar av en kattrumpa i ansiktet, du hittar inte väckarklockan som skriker så högt att du får ont i öronen och på vägen tillbaks till sängen trampar du på laddaren till datorn så att det slår gnistor om grejorna...

Nu är man för förbannad för att sova
och i ren frustration tar man sig in i badrummet, det kliar på kroppen, nått jävla djur har frossat på din hud under natten och du bara måste duscha av dig den krypande känslan. Aldrig någonsin har vattnet känts så kallt som idag, nej det va 4 månader sedan du duschade i en varm dusch. Kroppen skriker i panik när den sista gnuttan av liv och värme lämnar, du är klar på 20 sekunder och är glad att det är över men påminns snabbt om att du inte har någon handduk på rummet.

Jag vaknar upp 03:40 en söndag natt...


Du torkar dig provisoriskt med en t-shirt och genast känner du dig smutsig igen. På med kalsongerna, ut för att hämta en handduk. Hund + katt kommer springande som två utvecklingsstörda ekorrar och stryker sig mot dina våta ben, vilket resulterar i ett pälsbyte x2 för de fyrbenta och ett tillägg i kroppsbehåring för dig.

På med jobbkläderna, dom som du skulle ha tvättat igår men glömde eftersom du hade roligare saker för dig. På med lite parfym, nej just ja, den va slut. Ut och fylla upp vatten i flaskan, men vart fan är flaskan då? Någon har kastat den. Tittar på klockan, jävlar måste åka. In i taxi och iväg. Chauffören påpekar att han aldrig någonsin i sina 32 år som taxichaffis sett så mycket trafik på morgonen...

På plats, pjuh, du han i tid.
Sitta och vänta på kollegorna några minuter, precis som vanligt, andas ut. Klockan går, nu borde dom vart här. Efter en stund, nu borde dom definitivt vart här. Ringer kollega, "nej det är mors dag idag, vi är lediga, glömde vi ringa dig eller?"...


Etiketter: , , , , ,
2011-05-29
13:33:55

Min ekonomiska situation i Nicaragua

Idag när jag kollade mitt bankkonto så fick jag se att jag hade fått lön, semesterlönen! =) Det var inte igår kan jag säga! Sista lönen fick jag i januari och sedan dess lever jag på mina besparingar som jag jobbade ihop året innan jag åkte hit. (Nej alla insamlade pengar i föreningen går oavkortat till arbetet för gatubarn och ska inte betala för mitt uppehälle etc), så var det sagt också.

exportera från nicaragua


Jag har räknat lite och jag följer min ekonomiska plan
ganska bra. Nu när jag fått lite koll på vilka utgifter man har här så vet jag att min budget kommer att hålla finfint =) Men det är lite tråkigt att inte få in en lön varje månad. Att ständigt se kontot bli mindre och mindre för varje vecka som går.

Jag funderar på om jag ska börja exportera lite smått
härifrån Centralamerika och Nicaragua. Det finns väldigt mycket vackra hantverk i trä, örhängen, halsband och armband som jag tror skulle sälja bra i Sverige, det kommer ett inlägg med om det snart. Jag hjälper redan ett företag som importerar hängmattor och säljer i Sverige, kanske är ditt företag också intresserad av produkter härifrån?


Etiketter: , , , , , , ,
2011-05-27
12:57:00

Bjuda in lokala förmågor till organisationen

Ibland går vi runt på soptippen och gör reklam för organisationen och vad VI gör. Vi går från "hus" till hus och berättar om mjölkprogrammet, att vi lär ut engelska, datakunskap och att vi spelar fotboll etc etc.

Men så idag slog det mig. Varför frågar vi inte människorna på soptippen vad dom är bra på? Vad dom kan hjälpa organisationen med? Säkerligen finns det folk där inne med jättefina kunskaper inom områden som vi aldrig annars tänkt på och jag tror att det skulle vara ett bra sätt att bygga ännu starkare band mellan organisation och människor.

Jag tänker mig att det finns gamla människor som inte jobbar som säkerligen har tid över och har skittråkigt om dagarna. Kanske kan dom berätta historier från back in the days, spela gitarr eller dylikt. Hmm...

Vad tror du?

kunskap