Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2011-10-31
02:11:04

Snabbaste sättet att bli av med en modellkarriär

För någon månad sedan så bad en väninna mig att börja jobba med henne som modell i hennes modellagentur. Efter mycket om och men så lyckades hon övertala mig och det hela verkade mycket seriöst.

Jag besökte agenturen två tre gånger de kommande veckorna och personalen var mycket trevlig. En dag blev jag kallad till läkarundersökning. Bakfull och skakis tog jag en taxi till agenturen, jag hade helt klart sett bättre dagar!

Hur som helst så stövlar jag in och får mig ett glas vatten, kanske såg dom hur uttorkad jag var. Nu var det i alla fall dags att prata med doktorn. En kvinna på 40. Jag fick fylla i ett hälsoformulär och sedan svara på lite frågor. Hon mätte och vägde mig och bad mig sedan ta av mig tröjan.

Doktorn tyckte att jag hade en fin kropp, definierade muskler men sen satte hon sig vid skrivbordet, tittade menande på mig och sa "Patrik, jag råder dig att äta mer gallo pinto (ris och bönor)!". Du skulle behöva lägga på dig några kilon. Jaha jaja, tänkte jag. Hon ordinerade även att jag skulle få ett gymkort och det såg jag verkligen fram emot, jag hade saknat att gymma de senaste 6 månaderna.

På ometepe i nicaragua


So far so good. Någon vecka senare skulle första jobbet göras, spännande! En kväll kom min väninna förbi, jag frågade hur det går på jobbet och hon svarade att det inte går så bra. Mannen som hon gjort sig själv kompanjon med hade strulat till det. En vuxen karl på 50+ från spanien som alltså drev modellagenturen som min väninna köpte in sig i.

Min väninna var mycket nedstämd
och jag undrade vad som hänt. Hon berättade sedan att polisen hade stormat in på mannens hotellrum och hittat honom med 4 prostituerade kvinnor, varav två under 18 år. Mannen satt nu i häktet och hade betalat en rejäl summa pengar (mutor) för att göra sig fri, vilket inte fungerat särskilt bra hittills. Affärerna stod stilla och hon hade inte alls någon lust att jobba med detta skithuvud.

Mannen lyckas (tror vi) köpa sig ur situationen
efter att ha betalat runt en miljon svenska kronor och knatar just nu runt utan problem, dock har han ingen lust att köpa ut min väninna ur företaget och hon kommer inte åt sina pengar.

Så, ungefär här slutar min korta och intensiva karriär
som modell. Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig men vem vet, kanske uppstår nya möjligheter i framtiden =P


Etiketter: , , ,
2011-10-31
01:18:12

Nicaraguanska myndigheter -ett jävla kaos!

Så, nu var det tre månader sedan jag blev tvungen att åka till Costa Rica för att få ny stämpel i passet och ytterliggare 90 dagar i Nicaragua.

Denna gången gick jag till Migracion, där man kan betala en slant för att slippa lämna landet och komma tillbaks igen. Sist jag va där kostade det 200:- för tre månader, nu 500:-.

managua nicaragua

Vänta vänta vääänta!!!

Eftersom jag vet att det alltid är mycket folk
där så såg jag tid att vara i god tid! Halv 9 va jag där, klockan 10 öppnar dom. Trodde vi ja. Vi va säkert 20 pers som stod i kö när klockan slog 10 och ett gäng målare knatar in på Migracion och börjar måla. Ordinarie personal förklarade att vi fick gå hem eller åka till Migracion Central istället, här skulle målas om. Ingen skylt eller någonting, här hade vi väntat i flera timmar i onödan!

målare i nicaragua

Måla måla måla!!!

Som ett par apor i bur målade männen om i lokalen medans jag och ett tjugotal andra stod och tittade på utanför. När dom va mer eller mindre klara så öppnade tanterna upp och vi fick äntligen hjälp med våra ärenden. Det slå ta mig fan aldrig fel, det är ALLTID något som jävlas. Jag tänker varenda gång att "nu, nu har jag allt med mig, nu kan inget gå fel". Men det gör det alltid...


Etiketter: , , , ,