Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-04-17
01:23:52

MDG Milleniemålen

Idag fick team outreach besök av ett helt gäng underbara människor! Maja Frankel från Ashoka kom på morgonen och tog tag i några frågor som gör att vi inte kan sova om nätterna. Hon pratade en del om hur man håller gnistan uppe som social entreprenör, om vad ens roll i företaget är och till vad man tar in annan expertis.


Dagens citat: "Take it as spaghetti!"

Efter Maja kom Monica Lorensson från UNDP. Hon pratade om Milleniemålen och situationen i världen så att vi ska förstå världens problem (som vi löser) på global nivå. Dump Tees påverkar milleniemålen positivt!

UNDP

Och som om inte det var nog så kom Niclas Ihrén på eftermiddagen och pratade om sustainable business och vad en hållbar värld egentligen är. Han visade även ett par überintressanta sociala projekt som tex Bee Urban, Allwin, Social light och Flexi Drive. Riktigt trevlig kille!


Idag kom Victoria till gruppen, vi har väntat på henne länge. Hon är från Irland från början men snackar faktiskt lite svenska då hon haft en svensk pojkvän i 4 år. Jag blev ansvarig att se till att Victoria hittade till sin hyresvärd (lustigt då jag hittar sämst i Sthlm). Men det gick superbra och det visade sig vara en supertrevlig och superskön tjej! Så jag stannade kvar där hela kvällen. Vi drack té, snackade massa skit och hade jättetrevligt! =) Älskar stockholm och alla sköna människor!
2012-04-13
00:00:41

Pitchar Dump Tees på Handelshögskolan i Sthlm

Idag var jag lite nervös. Jag skulle tala på csr mässan på handelshögskolan, 5 minuter hade jag fått till mitt förfogande. Ganska generöst med tid måste jag säga. Det som gjorde mig nervös va egentligen att jag skulle hålla det hela på engelska. Min mun är inte alls van med engelska, mycket bättre på spanska. Tungan liksom snubblar över sig själv ibland.

csr mässa handelshögskolan

Men det gick bra. Trots att man bilade i golvet 20 meter från där jag stod. Jag klämde i lite högre och gjorde det bästa av situationen. 

Imorgon ska vi flytta in på vårt kontor, The Hub på östermalm. Det ska bli sjukt skoj att sitta ihop och jobba! Pratade med webdesignern som håller på med DumpTees.com och den kommer bli riktigt trevlig ska du se ;)

Nu ska jag slagga, måste vara fräsh imorgon och åka till rätt ställe! Är fortfarande lite novis på tunnelbanan =P
2012-04-11
22:11:11

Andra dagen på SE Outreach

Idag blev det riktigt boot camp. Herregud! Det kom en man från London som heter Nick Jankel och han grillade våra affärsideer ganska hårt. Vad är vårt syfte, vilket problem löser vi i vårt sociala företag och vilka saker tar vi för givet i vårt företag. Viktiga saker att tänka på.

Han rörde om ordentligt i våra huvuden men jag vet sedan tidigare att det är nyttigt att röra om det ibland och tids nog lägger sig pusselbitarna på plats.

se outreach
Jag jobbar ihop med några av Sveriges skarpaste hjärnor!

På eftermiddagen drog både vi som går programet men även våra mentorer och programledare till Scandic Malmen och käkade middag för att lära känna varandra bättre. Ruskigt trevligt. Första gången jag träffade min mentor Jan Peter Bergkvist från Sleepwell AB. En mycket trevlig man. Öppen, lättsam, humoristisk och ödmjuk. Jag tror att vi kommer att fungera superbra ihop! 

JP har tidigare jobbat som hållbarhetsdirektör på Scandic Hotel och sitter bland annat i styrelsen för Fair-Trade Sverige. Idag driver han eget och hjälper företag i miljöfrågor och hållbarhet. Kolla citatet nedan tex, direkt saxat från Sleepwells hemsida.


Jan Peter Bergkvist