Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-08-31
13:48:51

Tredje dagen på nollningen

Första nyktra dagen denna vecka. Faantastiskt. Vi möttes i lägenheten på campus runt 08. Tog sedan bussen till Evedal, ett grönområde vid vattnet där vi fortsatte tävla. "Från Tyrål, ballar av stål, lederhosen!". En dj stod och pumpade musik när vi kom, festen va igång. Men utan alkohol som sagt.

Vi blev lottade att tävla mot smurfarna idag. Dom har en ganska skön ramsa om att dom skulle vinna hela tävlingen. Något som skulle visa sig svårare sagt än gjort. Vi inledde så jävla bra! Segway var första grenen. Deras tjej såg ut att ha åkt Segway hela sitt liv. Så ruskigt snabb hon va! Jag fick 1,5 minut innan racet att öva, klurig styrning men tufft! 


Hon pinnade på som en speedad hamster, jag tittade mot Ludde som gav mig en menande blick, hon va snabb, det var hon. Men jag kände också stödet, stödet av 20 stycken läderklädda blivande studenter som ropade mitt namn. Det stod mycket på spel här. Adrenalinet började pumpa. Jag vägde Segwayen fram och tillbaka framför startlinjen, och där gick signalen! Jag inledde försiktigt, ville inte snudda konerna och få straffsekunder. Motståndarlaget skrek "träff" titt som tätt och menade att jag kört på en kon, men icke!

Två varv skulle köras. Andra varvet gick bättre, fick upp tempen, rätta knycken. Det gick smidigt ända upp på raksträckan, då fick jag inte riktigt till farten jag ville ha. Men det gjorde inget. Vi vann ändå! Dagens första vinst var ett faktum, å så gott det smakade!

Senare under dagen sköt vi paintball. Dagens andra seger. Nästan alla i vårt team satte alla 3 kulorna på dockan direkt och slapp därför straffrundan. Vi piskade smurfarna blåa! Sen var det dags för sumobrottning. Ruskigt skoj och fruktansvärt jobbigt. Fem matcher, 1on1. Det va superskoj att se Jennie i den där stooora sumo-overallen =P. Jag gick också upp för match. Det var tydligt att grabbarna tog detta seriöst. Han var lite längre än mig men framförallt tyngre. Något som skulle visa sig vara riktigt jobbigt att möta. Vi var dock riktigt jämna. Slängde och slet i varandra men ingen ville falla. Han slet så hårt att jag ibland tappade båda fotfästena, balansen räddade mig ett flertal tillfällen. Men till slut svek även den och vips hade jag en sumoförklädd smurf över mig. 1-0. Andra omgången höll vi på länge igen. Vi stod och kramades likt boxarna i en tungviktsmatch, flåsade. Men plötsligt rörde vi oss snabbt ut från ringen, bort mot resten av smurfarna som stod runt om, jag fick en knuff i ryggen från en i publiken och tappade balansen. Förlusten var ett faktum, tungt!

På kvällen missade jag dessvärre festen. Behövde jobba lite med Dump Tees, ganska viktiga saker som behövde göras. Kommer snart att avslöja vad =)
2012-08-30
10:24:00

Andra dagen på nollningen

Vilken dag! Vaknar som ett vrak, trött som en liten apa. Sov bara ett par timmar mellan måndag och tisdag. Klockan 08.00 skulle vi ses på campus igen, sjukt tidigt! Vi möttes upp och knatade iväg till gräsplanen där allt började i måndags. Ett hundratal slitna jävlar trängdes i sina härliga utstyrslar och försökte motvilligt dansa i takt till musiken. Men som tur var så finns "kickers", dom som ser till att det händer något, att det blir action, att folk dricker helt enkelt. Bong, bong bong! 

Jag själv funderade på att hålla mig nykter hela dagen, klockan 12 sprack det efter att jag fått veta att vi skulle köra nyktert dag tre. "All in" bestämde vi! 

[Insert photo of insanely drunk people here]

Vi gick en runda runt Trummen
, en sjö som ligger precis utanför campus. En härlig promenad. Vi Läderhosens höll ihop hela vägen runt och tävlade på olika stationer, samlade poäng inom laget. Det blev frågesport, lägga kläder i en så lång rad som möjligt, åka halvnaken på en pressenning, dricka bong, simma och kasta golfbollar.

Åtta timmar senare va jag hemma hos Lars igen, med en hamburgare i handen och dipp i den andra somnade jag i soffan. Det var ljuvligt att sova. Men jag vaknade mitt i natten och hade en enda sak i huvudet "DUUUUU BOOOOOORDE KÖPA DIG EN TYROLERHATT, BARA DÄRFÖR ATT, LOCKA FRAM ETT SKRATT. DU BORDE KÖPA DIG EN TYROLERHATT, FÖÖÖÖÖÖÖR ATT LOCKA FRAM ETT SKRATT!!!". Jag kunde inte få bort det. Det ekade i mitt huvud likt löjtnants ord under lumpentiden. Liksom etsat sig fast i hjärnbarken. Åt upp resten av hamburgaren och somnade sedan om igen. Härligt!2012-08-28
11:22:00

Häng med på studentresan i Växjö

Jamen, idag va första dagen på mitt treåriga studentliv. Vi möttes på Linnéuniversitetet klockan 09.00 och jag va ca 30 minuter tidig. Det är stort, området. Jag hittade rätt ganska fort och presenterade mig för dom som redan satt utanför och väntade.

Ganska snart började en sittning, en tråkig jävel (lärare) började prata om latin och dess betydelse för ekonomin. Några tjejer satt och flummade, fnittrade och förde ett jävla liv. 100% teater. Några fattade, några inte. Till slut avslöjade dom själva bluffen och in kom ett par"kickars", dvs andraklassare som kommer att hålla i våran nollning, dvs festveckan.

ebd

Dom lirade Skrillex och vips va vi uppdelade i 14 olika lag. Klockan 09,45 öppnade jag min första öl och först nu, 01:14 sitter jag hemma i soffan hos Lars och är sjukt nöjd över att ha hittat hem igen. Bilen min står fortfarande på parkeringen på skolan, av förklarlig anledning.

Vi har spelat fotboll i fotbollar, spikat spik, sprungit på hala pressenningar och klätt ut oss till österrikare i lederhosen. Det är min grupp, lederhosen. Vi vann alla deltävlingar utom 2. Ändå vann vi inte, mäkta besviken. Men vi fick go mat, spaghetti och köttfärssås på lokala utestället på campus, Sivan. Gott som stryk.

Sedan körde vi förpärla hemma hos Axel. Lärde oss sången, "denna flaska den ska vandra" och tvingade i samtliga måttliga mängder öl, vin och sprit. Sedan gick vi till Sivans igen där vi dansade, åt pizza och hade det allmänt trevligt. En kanonstart på första dagen. Vädret har vart underbart och jag är nästan lite solbränd känner jag. Jag är helt slut. Nu ska jag krypa till kojs. Jag orkar knappt ladda upp några bilde från dagen, gör det imorgon, om jag inte är för full när jag kommer hem dvs. Vi får väl se, håll till godo!