Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-12-29
03:06:24

Back to Wexiö

Efter en fantastisk vecka i Köping var det dags att röra sig söderut mot Växjö igen. Denna gången med flyttlasset. När jag flyttade till Växjö i augusti så hade jag ingen lägenhet, därför lämnade jag alla mina möbler och saker i Köping. Nu äntligen har jag min egna lilla lya och nu är den full av mina saker. På 29 kvm gäller det att möblera smart.
 
Jag fyllde en stor släpkärra och Lars bil fick jobba hårt för att ta oss ner. Det tog nästan 6 timmar precis. 90 km i timmen är ganska segt i längden. Smidigt att man kan hyra i Köping och lämna släpet i Växjö. Dock betalar man ju för sig, rejält. Ca 1300:- / dygn. Rena rånet men vad fan gör man!?
 
 
Nu på kvällen har jag bara roddat ordning på saker. Det står banankartonger överallt men det ska snart bli ett organiserat kaos! Behöver snarast investera i ett par gardiner, två duschdraperier och lite batterier. Det får bli morgondagens utflykt det! Ja just ja, jag tvättade kläder också. Kläder som bara stått i säckar medan jag bodde i Nicaragua. Nu luktar dom gott igen =P
 
 
Är så oerhört trött i kroppen. Det blev inte många timmars sömn igår och det ser ut att bli sent inatt också. Jag tar sovmorgon, det har jag redan bestämt. Skönt! 
 
Hoppas du haft en underbar jul!
XoXo
2012-12-25
04:09:00

Julafton 2012

Det blev en mycket lyckad julafton hos familjen Appelquist i år. Maten smakade bra, folk var på hyffsat bra humör och till och med hundarna skötte sig bra. Jag pös över till Danne en sväng på förmiddagen för att kolla läget. Det var längesen vi sågs och det va härligt att få ta igen lite tid.
 
 
 
 
Vi hoppade över Kalle i år. Klockan 16.00 åkte millan och hämtade samtliga som skulle över till pappas hus. Så underbart skönt. Första året som jag slapp agera chaufför! Nu när hon har körkort ;) Underbart! Allt gick 100 gånger fortare än vad det gjorde back in the days. Eller så är det bara så det känns eftersom man idag inte tänker på julklapparna från sekunden man vaknar till sekunden man sitter där med omslagspapper upp över öronen.
 
Jag fick många fina julklappar i år. Choklad, böcker, strumpor, sprit osv. Efter maten och julklappsbytena tränade vi lite. Petra och jag gjorde diverse övningar som man kan göra hemma och jag övade vidare på armhävningarna som jag gör stående på händer.
 
 
 
Imorgon blir det fest hos Danne, det ser jag fram emot! Ska bara försöka skaka fram lite bärs tills dess. Alternativet är brännvin eller mjölklikör. 
2012-12-24
02:04:31

Andra dagen i Köping

Det är så gött o vara hemma. Mina båda systrar är här och den ena har sin hund med sig. Maltito. Så sjukligt söt! Idag tog vi en promenad runt kvarteret och han skuttade runt i snön och lekte med en tennisboll, som vi sedan slarvade bort by the way.
 
Tog en tur med broder Sandblom på eftermiddagen. Shoppade och fikade, catchade upp. Sandblom fick dessutom casha upp när min mobil hade dött och jag inte kunde föra över pengar till mitt konto för att betala för all julmat =P That´s what friends are for ;)
 
Maltito den lille busen!
 
Och idag träffade jag min älskade vän Trampa igen. För länge sedan sist! Vi kommer hänga en del i jul och hon har redan hunnit trycka i sig halva vårt brödförråd. Misstänker att vi kommer behöva åka och handla igen innan denna jul är över!
 
Smiskade henne by the way i biljard ikväll. Ser fram emot att vinna nästa match också!
 
 
Klockan är 02.03 och rent teoretiskt sett är det redan julafton. Men först ska vi försöka sova ett par timmar i mitt gamla pojkrum som ser ut som ett bombnedslag. Fullt med grejer och total kaos. Lyckades i alla fall bädda rent sängen med tempurmadrassen så hoppas på en god natts sömn.