Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-01-29
03:29:58

Man säljer medicin på lokalbussen

Mannen du hör står på en buss mellan Managua och gränsen till Costa Rica. Han talar högt och tydligt och visar bilder på parasiter som bor i din mage. Han rapar upp åkomma efter åkomma och skyller allt på dessa parasiter. Han menar att alla borde avparasitisera sig då och då! =P


Förstå om detta skulle ske i Sverige.
Då skulle det komma två män i vita rockar och föra bort killen i en krama-sig-själv-tröja
2012-01-27
10:13:09

Söker mentor hos Almi

Almi har ett mentorprogram som företagare kan söka till. Det krävs att du har ett företag registrerat och det kostar 1.000:- att delta. Då gör dom allt dom kan för att hitta en mentor som passar dina kriterier och dessutom får du deltaga på vissa föreläsningar och träffar för att mingla och träffa andra företagare och mentorer.

Först av allt skickar du in ditt CV och en presentation om dig själv, ditt företag osv, detta för att handläggaren ska ha lite kött på benen när ni väl ses och diskuterar vidare. Idag fick jag prata med min handläggare via Skype. Hon heter Araceli och det visade sig att hon kommer från Mexiko! =P Haha så det tog sig ganska onaturligt naturligt att vi skötte i princip hela samtalet på spanska, det låg faktiskt bättre i mun än svenskan!


Jag vill så gärna ha en mentor som kan klädbranschen, någon som har tagit ett klädmärke från ingenting till BIG SUCCESS! Detta för jag vet hur många fallgroparna är på vägen när man inte har erfarenhet från branschen. Dyra pengar kan spenderas i onödan, en mentor kan vägleda och knuffa en i rätt riktning när man tappat fokus.