Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-07-27
10:06:00

Motorcykelporr!

Jag är så löjligt sugen på att ta MC-kortet nu! Sjukt dålig timing med tanke på att jag ska börja plugga i september. Dock säljer jag ju min bil nu så visst skulle jag kunna använda dom pengarna till att ta körkortet. Frihetskänslan, den är otrolig. Å då har jag bara åkt moppe, kan tänka mig att det är samma känsla gånger 10 på en motorväg i 110...

Jag älskar gamla saker. Gamla bilar, gamla cyklar, gamla hojar och gamla kvinnor, eller jag menar, va!? Kolla in skönheten här nedan. En veteranare helt i min smak.

Suzuki LS 650 Savage Bobber
2012-07-26
23:47:24

Patrik är 12 år igen!

Kommer du ihåg när man va i puberteten och hade absolut noll kontroll på sin kropp? Armar, ben och kropp slet som djur för att hålla någon som helst typ av synk med varandra. Man spillde ut saker, gick in i dörrposter, tappade grejer i marken och ramlade konsekvent.

Samma sak händer mig igen, idag! Jag är snart 27 år och det är precis som om jag går igenom det på nytt. Det är så jävla jobbigt. Du vet när man har kommit hem från jobbet, duschat, lagat mat, hällt upp ett stort glas mjölk, har äppelpajen i ugnen och filmen bara ligger o väntar på datorn. Livet fullkomligt leker och fan ingenting kan gå fel. Normalt sätt...

Jag sätter mig, lasagnen luktar ljuvligt och jag är törstig som en dåre, den röda mjölken ser så där härligt fet och kall ut. Filmen verkar skitbra, jag andas ut tungt och fullkomligt njuter. Jag flyttar bak datorn på bordet för att se lite bättre, lite längre, lite längre, BAM! Ett stort, fullt mjölkglas krossas i golvet. Jag ser hur trägolvet suger i sig mjölken snabbare än Puma Swede suger av en kille i sina filmer. Här finner jag mig själv stående, tittandes, som i chock. Som om allt skulle bli ogjort om jag bara tittade lite längre. Vilken dåre!


Sen vaknar den effektiva Patrik, killen som tänker logiskt, strategiskt, löser problem på 30 sekunder. Smidig som en vässla kubbar jag ut i köket för att finna en disktrasa. Jag är tillbaks på nolltid, låter trasan suga tills den är full och vänder på klacken likt en stafettlöpare. På väg tillbaks svider det till något överjävligt i högerfoten! GLAS! Skit i det, jag har inte tid. Kroppslig smärta ligger inte på priolistan just nu, jag har ett trägolv att rädda. Jag sliter ut glasbiten och kastar iväg den (vet inte varför!). Väl inne i köket märker jag att jag blöder som en gris från foten, helvete! Jag måste ju rädda trägolvet! Jag springer tillbaks till vardagsrummet där missödet skett. Blodar ner mattan som jag tidigare råkat spilla mjukmedel på, stackars jävel! 

Vita havet har brett ut sig. Trasan får göra sitt igen, jag försöker passa mig för vart jag sätter foten nu, det rinner fortfarande blod. Ut i köket igen, det rinner om trasan och skapar små sjöar av mjölk på vägen, satan va det rinner blod! Väl i köket inser jag att jag måste lösa min krigsskada, jag stoppar foten i en ICA-kasse och knyter om, känner mig sjukt combat! Börjar fundera på om jag springa med foten i högläge, men hur fan skulle det se ut? Tankar om CSI dyker upp när jag ser blodet på golvet, kommer dom att hitta mitt blod här om 50 år och fälla mig för något brott jag inte begått? Ut i vardagsrummet igen, denna gången med en skål. Jag känner hur ICA-kassen fylls upp med min röda kroppsvätska, liksom pumpar. Så här rör jag mig mellan kök och brottsplats ett par gånger tills jag till slut räddat trägolvet. 

Dags att ta hand om foten, in på toaletten, ner med fotfan i badkaret och spola. Två droppar blod i ICA-kassen, manligt. Kommer på att jag igår använde dom där superbra våtservetterna som man ska använda för att tvätta rent sår med. Dock till något helt annat. Jo till att göra rent min gigantiska Securitasväska efter ännu en mjölkincident!

Plötsligt slår det mig, PAJEN! Jag svär hela vägen ut i köket. FIIIIISKEEEEEEN! Ja det kommer av ordet "fitta" men en bekant sa alltid "findus" istället och när jag la min personliga touch på det så blev det "fisken", därav inte sagt att fitta och fisk har något med varandra att göra, inte Findus heller för den delen!?

Pajen är lika bränd som min självbelåtenhet. Jag är så jävla onöjd i just denna stunden. En resa från himmel till helvete på mindre än 15 sekunder. Tur att jag gillar kall lasagne...
2012-07-26
10:16:00

Är Sverige på väg att bli ett U-land?

Något som är väldigt vanligt i Nicaragua är att folk kliver på bussar för att sälja saker, prata om gud eller spela och sjunga. Vad som helst för att tigga till sig lite pengar.

Aldrig tidigare har jag sett detta i Sverige men idag klev det på en man på tunnelbanan som spelade fiol för att sedan be resenärerna om pengar. Självklart har jag sett gatumusikanter eller folk som spelar utanför ICA och liknande, men inte detta. Faan så svårt det måste vara i ett land som Sverige där vi slutade bära runt på kontanter för 10 år sedan!

stockholm

Rätta mig om jag har fel men såg man musikanter PÅ tågen förut? Överlag är det många många fler uteliggare, tiggare och burkplockare i Stockholm än vad jag tidigare trott. Sorgligt är det!