Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-07-26
10:16:00

Är Sverige på väg att bli ett U-land?

Något som är väldigt vanligt i Nicaragua är att folk kliver på bussar för att sälja saker, prata om gud eller spela och sjunga. Vad som helst för att tigga till sig lite pengar.

Aldrig tidigare har jag sett detta i Sverige men idag klev det på en man på tunnelbanan som spelade fiol för att sedan be resenärerna om pengar. Självklart har jag sett gatumusikanter eller folk som spelar utanför ICA och liknande, men inte detta. Faan så svårt det måste vara i ett land som Sverige där vi slutade bära runt på kontanter för 10 år sedan!

stockholm

Rätta mig om jag har fel men såg man musikanter PÅ tågen förut? Överlag är det många många fler uteliggare, tiggare och burkplockare i Stockholm än vad jag tidigare trott. Sorgligt är det!
Kommentar:
2012-07-26 @ 12:30:07
#1: Cecilia

Är samma i Gbg. Verkar som att det blir vanligare att de kliver på spårvagnen och spelar än att stå någonstans. Kanske för att folk inte kan fly iväg från dom.Minns bara förr när tiggare kom på tunnelbanan/tåget/spårvagnen och "bara" tiggde eller la ut lappar om att deras barn var sjuka, gick tillbaks och hämtade ev. pengar och lapparna.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: