Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-03-31
04:28:27

6 dagar kvar i Nicaragua

Det är mycket som ska hinnas göras innan jag lämnar Nicaragua. Och många vänner som skall hinnas kramas om. Idag va jag iväg till fabriken, förmodligen för sista gången. Alla detaljer är klara och jag är verkligen bli jättenöjd med produkten. Ni ska se den gula t-shirten med blått tryck, damn! =)

Sen tog jag tag i lägenheten, imorgon kommer ägaren och ska inspektera. Med lite röta får jag tillbaks min deposit som jag betalat tidigare. Måste försöka laga sängen tills dess, en fot är lite knas nämligen. 


Ikväll ska vi till Caramanchel, en liten bar i la bolonia. Cumbia står på schemat. Det blir förmodligen en hyffsat lugn kväll. Vill hålla mig fokuserad och göra klart det jag vill göra klart och inte sova bort en dag pga baksmälla.
2012-03-30
16:54:27

Att sakna och att inte sakna

Saker jag kommer att sakna i Nicaragua:
Vädret
Stränderna
Frukterna
Vännerna
Priserna
Barnen på soptippen
Vulkanerna
Hunden
Fritangan
Musiken
Ölen
Alla minnen
Saker jag saknar i Sverige just nu:
Vännerna
Familjen
Kebaben
Köra bil
Vägarna utan hål
Nattpromenaderna
Åka inlines
Trevliga människorna
Snabbt internet
Fungerande byråkrati
Svenska ärligheten
Godiset
Mina högtalare
Gitarren
Gymmet
Tjocka kläder
Fyra årstider
Saker jag tror att jag inte kommer att sakna i Nicaragua:
Bristen på servicemindness
Avgaserna
Byråkratin
De extremt svettiga dagarna
Tutandet
Skrikandet i megafoner
Dammet
Folk som utnyttjar andra
Bussarna
Äckliga utländska gubbar som hänger med unga flickor för sex
Äckliga unga flickor som hänger med utländska gubbar för pengar och saker
Dubbad bio
Våldet
2012-03-30
01:26:38

Tele2 och Tre i priskrig

Kommunikation, så viktigt det är för ett lands utveckling och infrastruktur. För företagen, effektiviseringen, medvetenheten, för allt. Men i vissa (alla?) länder är kommunikation fortfarande en klassfråga. I Nicaragua är det svindyrt med mobiltelefoni tex. Abonnemang finns men de flesta kör på kontantkort och summan du fyller på står i relation till hur länge pengarna ligger kvar på kortet. Tex fyller du på lite så gäller pengarna bara 24 timmar men fyller du på mycket så gäller det 24 dagar. Jag tycker det är värdelöst helt enkelt. De fattiga fyller på småpengar som dom tvingas ringa upp direkt, annars går dom miste om det.

Skit samma. Nu är det i alla fall så att jag kommer till Sverige om en vecka och då har jag funderat på att skaffa mig en ny mobiltelefon. Och min vän Daniel Carlson tipsade mig om att tele2 och tre är i priskrig och att dom har bra erbjudanden just nu.


Jag som surfar väldigt mycket, både i jobbet och privat, behöver en stor lur. Gärna med bra kamera osv. Allt i ett helt enkelt. En lur som på sätt och vis kan ersätta en bärbar dator, Samsung Galaxy Note! För 345 riksdaler i månaden i 24 månader så får man en smartphone,  fri surf, fria samtal och meddelanden. Perfekt för mig! Jag hatar att behöva tänka på vem man ringer och hur mycket det kostar osv. Rock´n Roll! Vad har du för lur och prisplan btw?