Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-10-29
23:32:48

Filip och Fredrik kan vara stolta

Inte nog med att dom är sjukligt allmänbildade inom de mest extraordinära områden, dom lyckas dessutom få tusentals människor i Sverige att lyssna på deras tugg på podcasten. Och inte nog med det! Dom lyckas dessutom fylla Berwaldhallen för att sända sin podcast och det enda som händer är att två vuxna män sitter och diskuterar diverse.
 
Så jävla imponerande! För att inte bjuda grabbarna på en hybrisfix i detta inlägg så må jag ändå säga det att jag inte är jätteimponerad över podcasten i stort. Jag har länge följt Filip och Fredrik med stort intresse men jag tror inte att formatet, eller snarare temat på podcasten tilltalar mig. Namedropping på hög nivå och allmänt skitsnack om världsliga saker.Något som vore jävligt intressant är ju om dom skulle göra helt om en dag och börja prata om sin barndom, innersta känslor och om sånt som alla tänker men ingen pratar om. Ni som lyssnar på podcasts vet precis vad jag tänker på. Alex och Sigge så klart. En helt genialisk podcast, men detta inlägg är inte ämnad den.
 
Något som dom gjorde jävligt bra i Berwaldhallen va sången. Vilka pipor! Ruskigt bra tolkning av Oasis låt - Whatever. Lyssna från minut 96 och njut! Jag skulle gärna se att pågarna knåpar ihop en skiva eller spelar mer av sin musik i podcasten. Otroligt vackert!
2012-10-25
12:14:20

En vän släpper en bok

Jag träffade Petter när jag flyttade hem från Nicaragua och började på företagsacceleratorn Outreach i Stockholm med Dump Tees. Petter och Maja deltog med sin idé Bridgit. Senare kom jag att bli inneboende hos Petter ett par månader innan jag flyttade till Växjö.
 
Nu har han släppt sin bok, "Flickan som hade kritor till fingrar". En vacker liten barnbok (+3 år) om en liten flicka med två pappor. Flickan har kritor till fingrar och allt hon rör vid blir till färg.Boken har ett par detaljer som jag verkligen gillar. Bland annat det faktum att flickan har två pappor och att hon i slutet av boken ritar en regnbåge med alla färger, som idag representerar hela gaykulturen.
 
Det andra jag la lite extra märke till var läraren som sätter handskar på flickan. Något oerhört typiskt för det svenska skolsystemet. Alla skall stöpas i samma form och skulle man råka sticka ut så får man plötsligt ett par handskar på sig.
 
Du kan köpa boken på http://www.kritortillfingrar.se/ 
 
 
 
 
 
2012-10-25
01:36:58

Fototävling och nationalekonomi

Idag läste vi nationalekonomi igen. Det gäller verkligen att hänga med när läraren Lars galopperar fram mellan MC, AVC, AFC och ATC. Det känns som att poletten hänger löst och är på väg att släppa vilken dag som helst. Det blir snart tenta på detta nämligen.
 
Well, på kvällen dansade jag salsa med Millaray en stund. Vi övade lite på stegen vi fick lära oss av Juan tidigare i veckan. Snart sätter vi dom!Nu på kvällen har jag jobbat med Dump Tees. Vi har haft ett par tunga månader med diverse tekniska strul, logistikproblem och annat som satt käppar i hjulet. Jag ska inte sticka under stol med att det är komplicerat att driva företag från en resväska samtidigt som man pluggar. Men nu börjar äntligen bitarna falla på plats och det känns skitbra! 
 
Jag deltar förresten i en fototävling här på campus och temat är "trygghet". Vad känns mer tryggt än att ha en stor hund vid sin sida när man jobbar som skyddsvakt. Därför blev mitt bidrag ett foto på Fredrik Bergkvists hund. En sån go rackare. Gå gärna in och rösta om du gillar bilden. Det är bara att klicka på "gilla".
 
God natt vänner, 
XoXo