Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2013-02-26
01:17:00

Gatubarn.nu kallar till årsmöte

 
Den 15/3 är det dags för årsmöte i föreningen. Skriv upp det i kalendern på en gång! Vi kommer att hålla hus i lokalen vid Gamla Teleborgsvägen (Krebo) i Växjö. Mötet kommer att hållas mellan 15.00 och 18.00, men förmodligen längre än så. Alla är välkomna, medlemmar som blivande medlemmar som icke medlemmar, press och media och Hans Majestät Konungen likaså om han vill. Kanske går vi ut och tar en välförtjänt öl tillsammans efter mötet.
 
På allmän begäran kommer förmodligen årsmötet (om tekniken tillåter) att streamas ut live via bambuser eller liknande. Vi kommer att bjuda på någon typ av tilltugg och dryck (förhoppningsvis sponsrar Pågen med Gifflar och Red Bull med trolldryck) men käka gärna innan du kommer så att inte energin går ur kroppen!
 
Vad som kommer att göras på årsmötet är bland annat:
 
  • Utse en ny styrelse
  • Förslag om att skriva om stadgarna
  • Fastslå Gatubarn.nu´s nya och uppdaterade mål, vision, syfte och verksamhet
  • Fastslå arbetsfördelning
  • Fastslå ett par konkreta mål (långsiktiga och kortsiktiga)
 
Vill du komma? Anmäl dig till patrik@gatubarn.nu asap så vi vet hur mycket snask vi behöver! Har du något som du vill ta upp på årsmötet så mailar du även det till patrik@gatubarn.nu så snart som möjligt. Som du ser är det ett par riktigt intressanta punkter som kommer att tas upp. Vilket innebär en stor förändring för föreningen i sig. Detta är helt naturligt då själva förarbetet-fasen är klar. Idag har vi en tydlig bild av vad vi ska göra, vi har hittat vår position och samarbetsorganisationer och vi börjar bli ett team av härliga människor som tror på samma sak!
 
Vill du bli en del av teamet som krigar för soptippens barn i Nicaragua? Hör av dig! Det spelar ingen roll vart du bor eller vad du har för erfarenhet. Alla är vi duktiga på något. I Gatubarn.nu använder vi alla våra egna speciella skills för att hjälpa knattarna!
 
Det om det! Vi ses den 15 mars.
 
 
2013-02-22
01:50:10

Möte med Inkubatorn

Idag hade jag och Jesper möte med Helena Collin från Inkubatorn i Kronoberg AB. Vi presenterade projekt "Innogration" över en lunch i SVT-huset och vår lösning på problemet mottogs med stort intresse. Nu återstår det att se om det även finns intresse på högre ort för att investera i idén. Spännande!
 
Idag hade vi inga schemalagda lektioner så vi hängde lite i biblioteket, passade på att låna lite böcker inför nästa PM som vi ska skriva inom socialpsykologin. Denna gången ska vi skriva om ett antal begrepp. Vi har delat upp dessa på gruppen och jag ska skriva om hierarkier och visioner ur en medarbetares perspektiv. Ser fram emot det. Jag gillar verkligen socialpsykologin, vår lärare Jonas är guld värd!
 
Så här bra gick det att laga havregrynsgröt idag...
 
Imorgon har vi lektion med Hans Lundberg, vår professor i entreprenörskap. Efter det ska jag luncha med Hans för att prata om Dump Tees och utbyta lite erfarenheter från Latinamerika. Hans har själv spenderat mycket tid i Mexiko i sina dagar nämligen.
 
Nästa vecka har vi även tenta i nationalekonomi, denna gången macroekonomi. Det är riktigt intressant men klurigt! Det gäller att hänga med på lektionerna. Det är bäst att börja plugga i tid!
2013-02-22
01:36:53

Projekt Innogration

Jag berättade tidigare att jag och min kollega Jesper Johansson har gjort ett projekt ihop med Drivhuset och Inkubatorn i Kronoberg AB som vi kallar "Innogration".
 
Det är ett projekt som syftar till att ta fram ett gemensamt gränssnitt i form av en enkät som ska kunna lotsa entreprenörer till rätt affärsutvecklare i Innovationskedjan. En kedja av 11 organisationer i länet som alla hjälper entreprenörer att lyckas. 
 
Som det är idag så vet inte entreprenörerna vilken organisation dom bör vända sig till. Vilket resulterar i att dom ofta blir runtslussade en eller två gånger innan dom hamnar rätt. Detta resulterar således i ett antal onödiga möten varje år. Resurser som skulle kunna läggas på bättre saker.
 
 
 
Det intressanta i det hela är att detta problem redan ligger på Regionförbundet södra smålands skrivbord. Man har tidigare försökt ta fram en lösning på problemet men utan någon större framgång. Detta gjorde så klart att vi tände till extra inför denna uppgift. Extra skoj blev det när vi fick höra att självaste näringsministern Annie Lööf (Centerpartiet) skrivit en nationell innovationsstrategi som beskriver hur denna typen av organisationer måste börja samarbeta för att jobba mer effektivt och göra det enklare för entreprenörerna i vårt avlånga land.
 
Genom projekt Innogration har jag och Jesper alltså tagit fram en pilotversion för två av dessa 11 organisationer i Innovationskedjan. Ett projekt som vi väl måste säga föll ut väldigt väl. Åtminstone på den akademiska sidan där vi fick ett VG (A) i betyg. 
 
Nu återstår att se huruvida projektet blir antaget och satt i praktiken i större skala. Vi ska diskutera detta med Linnéuniversitetet och Regionförbundet södra småland. Det är härligt att jobba med skarpa projekt och lösa riktiga problem!
 
På återseende.