Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2009-12-30
07:50:17

Bakgrunden till projektet Gatubarn.nu

Jag tror inte att jag har berättat bakgrunden till hur projektet föddes och vart idén kom ifrån. Här kommer storyn!

I december förra året hände det.
Jag var understimulerad till tusen och fick inte utlopp för all energi som snurrade runt i min kropp. Vad skulle jag ta mig till? Byta jobb, hobbys eller flickvän? Nej så enkelt va det inte.

Innan jag satte igång, behövde jag ta reda på vad jag tycker om att göra och vad jag brinner för. Min hjärna sprutade ideér som värsta kulsprutan. Vissa var bra, andra mindre bra. I veckor läste jag böcker om allt mellan himmel och jord, mestadels självbiografier av kända personer.

Jag kom fram till att jag brinner för TRE saker:
  1. Att hjälpa människor
  2. Att starta något och få det att växa
  3. Äventyr, att prova helt nya saker

Hur skulle jag nu kunna kombinera dessa tre saker till någonting som tar tillräckligt mycket energi för att jag ska hålla mig lugn och sansad på jobbet och samtidigt känna mig tillfredsställd? En sen kväll när jag såg en dokumentär på tv om gatubarn så slog det mig!

Jag startar ett projekt för gatubarn i Latinamerika! Du som hängt med ett tag vet att föreningen "Hundratusen och ett år" startades i April i år!

Detta var ett stort steg för mig att ta men det kändes helt rätt och det var bara att ta tjuren vid hornen! Äventyret hade börjat. Och vilket år det blev sedan. Jag tror aldrig någonsin att det hänt så mycket i mitt liv som under 2009, på gott och ont får jag väl säga. Vänner som man själv hade ställt upp för till 100% visade sig inte vara lika lojala tillbaks. Jag hamnade på en projekt och företagarkurs i Västerås Science Park och träffade jättemycket bra folk. Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv, att driva projekt, välgörenhet och samarbeten.

Som jag sa, äventyret hade bara börjat. Varje dag växer föreningen och projektet och en dag i början av 2011 får jag äntligen koncentrera mig på nummer 1 i min lista, att hjälpa människor. Då beger jag mig till Latinamerika för att jobba som volontär i ett år.

Du hänger väl med mig under 2010? Det kommer bli grymt! =)

//Patrik
Gatubarn.nu -Välgörenhet för gatubarn på nätet
www.gatubarn.nuEtiketter: , , , , , ,
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: