Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2009-09-30
03:46:16

Projektledarutbildning i Västerås Science Park

Yes, projektledarutbildningen gick av stapeln i torsdags och inkluderade även fredagen.

För det första fick vi alla svara på ett nittiotal frågor. Frågorna bestod av tre stycken alternativ och man skulle välja vilket man föredrog att helst göra och vilket man helst inte skulle göra.

Första dagen på kursen fick vi tillbaks denna personlighetsanalys i form av ett häfte på ca 25 sidor. MAPP kallades den och det var nästan läskigt hur väl den stämde överense med "verkligheten". Ruskigt skoj att få en liten bok skriven om sig själv i tredjeperson faktiskt. =)

Science park västerås. Teknikbyn


Vill du veta vad för typ av jobb som passar din personlighet eller vilka sorts aktiviteter som simulerar dig så kan jag rekomendera att du gör ett sådant test. Jag tror att det kostar en slant, närmare 1600 riksdaler men får du chansen så ta den. Även om du redan vet allt om dig själv så kan det vara skoj att få det på papper. Du kanske får reda på något som du inte visste ;)

Dag två lärde jag mig en hel del saker om hur jag INTE vill vara som projektledare samt en del bra saker som jag kommer att ta med mig och använda. Mycket kände jag igen från min tid i försvarsmakten, där det verkligen sätter prov på dina personliga egenskaper för att gruppdynamiken ska fungera.

Summan av kardemumman är att du som projektledare behöver vara ödmjuk, lyssnare, förmåga att ta beslut, ställa krav, belöna, pusha och delegera.

Very well, det va en intressant upplevelse att vara på en utbildning som jag själv betalade för,  mycket roligare än när man blev tvingad att sitta på lektioner i skolan. Jag blev sugen på att läsa några fristående kurser på högskolan, bara sådant som intresserar mig. Jag ska tänka på saken...

Har du något tips på någon bra bok i projektledarskap eller personlig utveckling?Etikett: , , , , ,