Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2010-08-31
15:42:38

Vågar du drömma?

Livet är ingen dans på rosor. Mer som en dans på en rosbuske. Man får sina törnar då och då. Ingen kommer undan. Sorg drabbar oss när vi minst anar det, motgångar likaså. Ditt liv är kanske inte imorgon, vad det var igår.

 

Livet är för kort för att vi ska ägna oss åt saker som inte gör oss lyckliga. You´ve got one shot! Du får ingen andra chans. Du har ett liv, hur vill du att det ska se ut? Well, take you´r passion and make it happen...

 

Du vill nog inte ligga där på din dödsbädd och ångra massa saker som du aldrig gjorde i livet. För det är faktiskt så. Enligt studier så ångrar vi oftast saker vi aldrig gjorde när vi hade chansen. Vi ångrar väldigt sällan saker vi gjort. Våra erfarenheter präglar oss som människor och vi lär av alla våra misstag, det gör oss starkare. Och det vill vi sällan byta bort mot något alls.

 

Väldigt få får sitt drömliv serverat på ett silverfat. Det blir helt enkelt vad man gör det till. Om man vågar försöka. Om man vågar ta steget och ta kontrollen över sitt liv och framtid. Om man vågar ta chanser som dyker upp i livet.

 

Ta ett kliv åt sidan, ta dig tid, blunda och fundera. Hur vill du att ditt liv ska se ut? Vad behöver du för att det ska bli så? Vad behöver du förändra, vad behöver du lära dig? Det är aldrig för sent. Som Niké säger: "Just do it!".

 

När du va liten hade du säkert högtflygande drömmar om vad du ville bli. Astronaut, miljonär, brandmann eller kanske professionell ryttare. Vad hände sen? När slutar vi människor att drömma? Va det någon som skrattade åt din dröm och sa att det var omöjligt? Tror du att den personen var rädd för att ta steget? Det tror jag också. Men vad vet han om dig och din potential? Vi har en kille i Sverige som är ganska duktig i fotboll. Han drömde när han va 7 år och han drömmer fortfarande...

 

"Jag skall bli fotbollsproffs i Italien" - Zlatan Ibrahimovic, 7 år gammal.

 

Rädsla är det som hämmar oss människor mest. Rädsla för att misslyckas. Strunta i människor som skrattar åt dina drömmar. Dom är själva väldigt rädda. Rädda för att ta steget, rädda för att se andra lyckas. You´ve got one shot, döda den svenska janten, våga drömma och börja bygga det liv du vill leva i...

 

Och du, ge aldrig upp!

 

Hur ser ditt drömliv ut och vad tror du krävs för att det ska bli så? Finns det något som håller dig tillbaks från att leva det liv du drömmer om?

 

 

Etiketter: , , , , ,