Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2011-01-31
23:01:22

Att handla i Nicaragua

God dag Sverige, idag har jag vart själv i huset. Berit har vart på jobbet och jag har fått underhålla mig själv. Jag kubbade ner till Centro Comercial för att kolla läget i butikerna där. Jag ville dels ta ut lite inhemsk valuta, skaffa mig ett Nicaraguanskt telefonnummer, äta frukost och handla mat för att ta med hem.

 

Jag hade en bra dag och lyckades med alla mina mål. Vid banken stod en hård man med hagelbössa i entrén, han scannade mig med metalldetektor innan jag fick gå in, tryggt! I Nicaragua finns två telefonoperatörer, Claro och Moviestar. Jag hittade en ung kille som satt vid en bänk utanför butikerna, frågade honom vilket han tyckte va bäst. Det slutade med att jag valde Claro. Dom har nån skum grej att man får bonus för lite allt möjligt. Dock försvinner den inom ett visst datum så det gäller att hålla igång med sms:andet =P

 

Ett simkort med telefonnummer kostade 50 cordobas ( 15:-) och om man sen fyllde på med 50 så fick man det fyrdubblat till 200 cordobas att ringa för. Smutt! =)

 

Sen hittade jag ett café, beställde en kycklingmacka och en stor isté, pyntade 50 cordobas, ungefär 15:- för det. Väl på affären så köpte jag fyra bananer, två paket korv, två flaskor vatten, tre paket spaghetti, en flaska tvål, en påse potatis och en påse bröd för 248 cordobas, ca 85 kronor.

 

Nu sitter jag och surfar i en gungstol ute på berits "porche" och småpratar med hennes hemhjälp. Imorgon kommer en kille som har bott på soptippen här i Managua. Han har även jobbat med barn som gjort/gör samma sak och vi ska se om inte han vet ett bra ställe där jag kan hjälpa till.

 

Affären Palí som jag handlade på

En affär i Nicaragua

 

Många pimpar sina bilar här, det ser oftast jävligt skoj ut =) Denna bil är dock i ovanligt fint skick må jag säga! Alla bilar är knögliga och krockade, folk kör som svin helt enkelt.


Etiketter: , , , , , , ,