Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2011-07-28
07:40:46

Datakurs för nybörjare

Igår hade jag datakurs. 3 flickor mellan 14-21 år. En utav dom hade aldrig någonsin använt en dator, dom andra två hade provat lite förut. Det va skoj att ha datakurs. För en gångs skull visste jag vart jag skulle börja. Från noll.

Jag plockade fram min pedagogiska sida och skämtade lite om mig själv som utlänning i deras land. Vi gick snabbt igenom hur musen funkar, startmenyn i windows, vart man hittar alla program etc etc. Sedan ville dom skriva lite, dom hade hört att man kunde göra det.

Vi startade word och dom undrade vad dom skulle skriva. Det är lite småklurigt att lära känna människorna på soptippen. Man pratar inte så mycket om sig själv, särskilt inte barnen. Via den här övningen kunde jag lära känna flickorna mycket snabbare. Jag bad dom skriva lite om sig själva, svårt tyckte dom. Jag kom med exempel, som musik, favoritmat, om familjen, intressen etc.

milton

Milton höll mig sällskap under lektionen

Vi böt färger, fet stil, ändrade typsnitt
och strök under. Sen fick dom leka lite i paint och måla vad som helst. Även här lackade fantasin lite. En av tjejerna, Diana hade dock mycket fantasi och självförtroende. Hon satte genast igång och målade en "mariposa", en fjäril. Sedan infogade vi bilderna i word till texten som dom hade skrivit och vi avslutade kursen med att lära sig hur man sparar sitt fantastiska dokument som man gjort.

Nej dags att slagga nu, imorgon ska jag till Costa Rica. Upp tidigt och iväg. 7 timmars buss =/ Jag kommer förmodligen att gå åt!

Etiketter: , , , ,