Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2011-09-30
19:00:34

4 månader kvar i Nicaragua del 1

Satfläsk så fort tiden har gått! Men när jag tänker tillbaks så känns det som att jag vart här i 20 år.

Jag ska vara ärlig och säga att de sista två veckorna
har vart riktigt riktigt tunga. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men jag tror att det är en kombination av mycket olika saker. Jag har dels känt mig väldigt trött, inte fysiskt utan mer mentalt. När jag blundar och sover så fladdrar massa bilder förbi och jag har svårt att koppla av. Här om dagen somnade jag 9 på kvällen och vaknade 18 timmar senare, det säger det mesta tycker jag.

Jag har lite hemlängtan, det har jag. Jag saknar mina älskade vänner och familj. Jag saknar kebab, bredband, lösgodis, att köra bil, sandbilen på våren, höstjackan på hösten och snögubbarna på vintern.

bil köping

Jag kom på mig själv med att googla min lägenhet i Köping och blev lite förvånad när jag såg att min bil syns på parkeringen =)

Efter att ha bott här i 8 månader så har jag träffat många oärliga människor.
Människor som verkar vara hur reko som helst men som när dom får chansen så utnyttjar dig eller situationen till sin egen fördel. Det är så überruttet och jag har märkt hur svårt det är att lita på folk här. Alla mina nica-vänner säger detsamma. Folk är giriga, korrupta, spelar spelet och handlar under bordet när tillfälle ges. Och det tar så jävla mycket på krafterna att inte veta om du kan lita på personen du jobbar med, umgås med eller sitter bredvid på bussen.

Självklart gör detta det svårt för mig att hitta en organisation med folk som jag kan lita på. Jag vågar inte ens tänka på hur mycket pengar som rinner mellan fingrarna i större organisationer med mindre koll. Jag visste att detta skulle bli svårt, redan innan jag åkte. Jag tänkte dock aldrig på att det skulle påverka mig så personligt som det gjort. Jag hör till den kategori människor som litar på dig tills du bevisar motsatsen, en teori som funkar mindre bra här i centralamerika.

Del 2 kommer i nästa inlägg...