Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-04-17
01:23:52

MDG Milleniemålen

Idag fick team outreach besök av ett helt gäng underbara människor! Maja Frankel från Ashoka kom på morgonen och tog tag i några frågor som gör att vi inte kan sova om nätterna. Hon pratade en del om hur man håller gnistan uppe som social entreprenör, om vad ens roll i företaget är och till vad man tar in annan expertis.


Dagens citat: "Take it as spaghetti!"

Efter Maja kom Monica Lorensson från UNDP. Hon pratade om Milleniemålen och situationen i världen så att vi ska förstå världens problem (som vi löser) på global nivå. Dump Tees påverkar milleniemålen positivt!

UNDP

Och som om inte det var nog så kom Niclas Ihrén på eftermiddagen och pratade om sustainable business och vad en hållbar värld egentligen är. Han visade även ett par überintressanta sociala projekt som tex Bee Urban, Allwin, Social light och Flexi Drive. Riktigt trevlig kille!


Idag kom Victoria till gruppen, vi har väntat på henne länge. Hon är från Irland från början men snackar faktiskt lite svenska då hon haft en svensk pojkvän i 4 år. Jag blev ansvarig att se till att Victoria hittade till sin hyresvärd (lustigt då jag hittar sämst i Sthlm). Men det gick superbra och det visade sig vara en supertrevlig och superskön tjej! Så jag stannade kvar där hela kvällen. Vi drack té, snackade massa skit och hade jättetrevligt! =) Älskar stockholm och alla sköna människor!