Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-08-20
10:04:00

Appelquist provar kronärtskocka 1st time!

Igår när jag va nere på butiken här i Hägerstensåsen så hittade jag det här:


Jag hade aldrig i mitt liv sett något liknande. Den kostade 10 spänn o jag köpte en. När jag kom hem så frågade jag folk på twitter och på facebook om hur man tillagar saken och fick dessutom reda på att det heter kronärtskocka.

Man skulle koka den i vatten, citron och mycket salt i ungefär 30 minuter tills bladen lossnade, vilket jag gjorde. Det var dock lite problematiskt att få ner hela grejen under vattnet då vi inte hade någon så pass djup kastrull.


Det var så spännande, jag kände mig som en liten grabb på julafton. Till slut va den klar bestämde jag. Petter berättade hur man äter saken. Man skulle ta av bladet och äta det som sitter längst ner, själva köttet så att säga.

Sagt och gjort, jag åt bladkött så det stod härliga till. Så sjukt mycket blad! Det tog liksom aldrig stopp. Plötsligt blev bladen mindre och det blev mindre kött, vad falls!?

Bladen tog slut! Kvar i mitten, i själva hjärtat låg något som påminner om min syster Cecilias små dvärghamstrar, något gröngult och hårigt så in i norden. Någon mupp (Sofie_Collini) på twitter menade att jag skulle äta "allt". Å det där jävla håret vetu, det satte sig överallt i käften. Mellan tänder o i svalget o på tungan. Jag kände mig som en förbannad skogskatt som käkat gräs en hel dag för att sedan behöva pjuka upp en hårboll.


Sedan berättade @Ducedo att man skulle skrapa bort håret, liksom raka hamstern innan man åt upp själva hjärtat. Vid det här laget hade jag ätit på kockan i säkert en timme och jag var tvungen att rusa. Det var en härlig upplevelse. Jag gillar att prova nya saker. Jag tycker man ska prova ALLT en gång i sitt liv. Punkt.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: