Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-08-05
11:24:00

Venezuela, pingis och fulla flickor

Igår drog jag och Linda till kulturhuset här i Stockholm för att lira pingis. Linda va sen som stryk så jag fick gå av vid Telefonplan för att vänta på henne. När jag står där så ser jag en spansktalande man som försöker kommunicera med en svensk tjej. Han pratar spanska och hon engelska, connection problem!

Jag frågar mannen, på spanska, vart han är på väg och hur jag kan hjälpa honom. Det visar sig att han vill se en målning som finns i en av tunnelbanestationerna. Han är från Venezuela och är här med sin dotter. Sen kommer Linda och det slutar med att vi åker ihop till sergels torg och visar vart vi kommer att spendera kvällen och att dom är varmt välkomna att joina oss.

pingis

Innan dom smiter iväg så tar vi lite foton på oss ihop. Jag smiskar Linda i pingis och vi dricker öl, supermysigt! Efter någon timme så tänkte vi sticka, precis då kommer Venezolanerna. Vi springer upp igen, tar ett par öl till och snackar om allt mellan himmel och jord. Dom är jätteglada att dom har träffat oss och vi lika så.

Vi åker tillsammans och Linda tvingar mig att stiga av med dem på Telefonplan, där kvällen började. När vi kliver av tunnelbanan så lägger Linda märke till en tjej som är ledsen, och jättefull. Å så drygt, tänkte jag. Fulla gråtandes tjejer ligger inte högt på min lista, men Linda började tjöta med henne. Själv vinkar jag av våra nyvunna vänner och får sedan reda på att tjejen i princip är vilse och har lämnat sina kompisar någonstans. Hon tror att hon är i Axelsberg, men icke!

Linda vägrar låta tjejen irra runt själv. Hon är kanske 18-20 år, smink i hela fejset och luren ringer i ett. Till slut svarar Linda i luren och försöker luska ut vart hon ska någonstans, ganska snart framgår att tjejen inte har dom bästa vännerna omkring sig, ingen verkar vilja komma och hämta henne.

venezuela stockholm

Vi tar med henne hem till Linda, hon gråter och är varm som stryk. Jag låter Linda sköta snacket, och hon gör det bra, riktigt bra. Själv känner jag mig lite halft obekväm, mest för att hon är tjej och att jag är kille, situationen är helt klart känslig och jag tänker att det nog är bäst om Linda sköter detta. Hon fixar fram vatten, kalla handdukar som tjejen kan svalka sig med. Hon ligger i sängen, där jag en gång sov när jag bodde hos Linda. 

Linda har tidigare jobbat på kvinnojourer, och det märks. Pedagogiskt luskar hon fram att tjejen tagit någon typ av lugnande medicin och blandat med alkohol. Snart somnar tjejen och hennes mobil ringer stup i ett. Efter mycket om och men så kommer hennes vänner i en taxi. Vi följer tjejen ner till bilen, hennes vänner är minst sagt oimponerade. Vi ger henne en lapp med Lindas nummer och önskar henne lycka till, hon säger tack och sen rullar hon vidare i natten...
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: