Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-12-15
02:18:04

En bra vecka i skolan

Det har vart en bra vecka denna vecka. Två klarade duggor och en rapport. Det är så jävla härligt att klara tentor och duggor direkt så att man slipper ha dom hängandes över en. Det går åt enormt mycket tid att läsa böckerna som bör läsas inför en tenta, tid som man inte har om man läser Enterprising and business development. 
 
 
Igår blev jag inbjuden till ett härligt mingel på Videum Science Park här i Växjö. Drivhuset, Inkubatorn, KPMG, Företagarna och några från närlingslivskontoret. Entreprenörerna från Drivhuset pitchade sina affärsidéer och vi fick roasta dom med frågor. Knöt många nya intressanta kontakter och blir mer och mer imponerad av Växjös innovationsstöd.
 
Idag har jag och min akademiske caddy Jesper hängt med Christian i biblioteket och skrivit på rapporten. På måndag är det "halvlek". Då ska vi presentera vad vi har hittills, se så att vi ligger i fas med projektplanen. Jag och Jesper genomför ett projekt för Inkubatorn i Kronoberg AB som ska hjälpa dom i antagningsprocessen av nya företag/entreprenörer. Projektet har även inkluderat Drivhuset i Växjö. Syftet med projektet är att ta fram ett gemensamt gränssnitt mellan Drivhuset och Inkubatorn så att entreprenören kommer till rätt organisation direkt och slipper hatta runt.På så vis kan vi spara stora resurser. Idag vet inte entreprenörerna/företagen till vilken organisation dom ska vända sig till med sina problem/behov.
 
Det intressanta är att detta problem ligger hos Regionförbundet södra småland och att dom har provat att lösa problemet utan framgång. Det finns alltså pengar avsatt för att lösa problemet.Tanken är att, om projektet faller väl ut, att alla andra organisationer i innovationskedjan ska inkluderas i projektet och få ta del av gränssnittet. Vi är övertygade om att det skulle stärka organisationernas struktur både internt och externt. Dessutom har vi identifierat ett antal bieffekter som skulle öka värdet ytterligare.
 
Det ska bli ruskigt spännande att se hur projektet faller ut. Det skulle vara så otroligt härligt att lösa detta problem. Tiden får utvisa.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: