Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-12-19
16:09:00

Opponering och skriver PM i juridik

Det märks att det snart är jullov. Jag har snart loggat ut halvvägs men det är fortfarande lite saker att stå i i skolan. Idag hade vi opponering på uppgift 10 som vi gör ute hos Inkubatorn i Kronoberg AB. Det gick ganska bra. Det var en halvlekskoll egentligen. Bara för att checka läget. Imorgon ska vi ha ett möte med vår handledare Viktor och då ska vi snacka om hur vi tänkt oss att lösa uppgiften.
 
Ikväll har jag suttit och skrivit på ett PM i juridik. Jag har rådfrågat en gammal barndomsväns storebror som jobbar som jurist och han har lovat att läsa mitt arbete innan jag lämnar in. Känns tryggt att få hans kommentarer först och ha möjligheten att ändra slarvfel innan jag lämnar in.
 
 
Obs! Inte från mitt PM. Detta är något jag hittade i en bok som jag använder till en rapport.
 
Lärde mig idag hur man gör en snygg och automatiserad innehållsförteckning i Word. Så ruskigt smidigt när man kan det! Det gäller att lära sig alla tricks som gör att man sparar tid när man pluggar så här som vi gör på Enterprising and business development! Man måste göra det så enkelt som möjligt för sig. Organisera mera!
 
Jag är vid gott mod, om än lite trött. Jag har faktiskt tyckt att det vart ganska skoj att skriva PM:et. Vi ska välja en lag, titta på förarbetena till lagen och sedan jämföra dom med rättsfall och praxis för att se om lagen tillämpas så som den vad ämnad från början. Jag valde distans- och hemförsäljningslagen. 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: