Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-10-05
01:26:49

Socialpsykologi är ganska fantastiskt

Idag hade jag bara en lektion. Socialpsykologi med Jonas Stjernquist. En ruskigt begåvad, pedagogisk och inspirerande lärare. Visst, jag förstår att jag kan verka lättköpt. Det är klart att man gillar en lektion som trycker på rätt knappar och som bejakar ens personliga utveckling. Men Jonas gör det mycket bra och han har en enda regel på sina lektioner. Något som skiljer sig från många andra lärare.
 
Man får nämligen aldrig räcka upp handen. Aldrig! Har du något att säga, spotta ut det bara. Avbryt direkt om du så måste. Men räck för guds skull inte upp handen. Antingen får du aldrig ordet eller så ber han dig ta ner handen. Vi som läser Enterprising and business development "bör" vara människor som kan tala för oss, ta för sig, visa respekt och våga vara annorlunda. Därför gillar jag hans pedagogik.

 
Ikväll hade jag ett ruskigt intressant samtal med min gode vän Petra. Hon är så klok den kvinnan. Snart är hon nog klokare än mig faktiskt. Det har hänt mycket hos henne det sista året, på många punkter. Inom kort slår hon nog ut i full blom. Jag ger mig fan på att hon blir nästa Mia Törnblom eller Kay Pollak. Flickan var djupare än Marianergraven när hon va 5 år nämligen.
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: