Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2012-09-03
23:50:12

Första dagen på universitetet

Jag kände mig som en liten pojke när jag tog på mig min välpackade ryggsäck imorse. Det var ett bra tag sedan jag satt i skolbänken. Men jag var inte alls nervös som när man va liten och skulle börja en ny klass. Bara ruskigt spänd och full av förväntningar.
 

För 12 år sedan flyttade Lars till Växjö. Då va jag 14 år och hatade Växjö. Lars och jag hade blivit så jävla bra vänner, vi hängde vareviga dag och plötsligt skulle han flytta till Växjö och plugga på universitetet. Varför så jävla långt bort?, tänkte jag. Lars pluggade till lärare och blidde efter några år en utmärkt sådan.
 
Nu, 12 år senare sitter vi alltså och äter frukost ihop och vi båda har ett ärende till samma universitet precis samma dag. Lars ska gå några extrakurser som han behöver och jag går Enterprising and business development. Just nu är jag inneboende hos Lars medans jag letar eget boende. Vad livet kan ta sina svängar ibland. Galet =)
 
Idag träffade jag hela klassen för första gången. Det va riktigt skoj att se alla ansikten som man ska dras med i tre år framöver. Vi är ca 35 stycken i klassen så vi kommer nog att lära känna varandra granska bra. Vi gick igenom programmet, alla tre åren. Fick träffa Frederic Bill och Veronica Svensson Ülgen som är programansvariga på Enterprising and Business Development.

 
Sedan satte vi igång. Vi fick uppgifter direkt. Dagens uppgift; att observera någonting och sedan presentera det. Vi har tidigare läst Torsten Thuréns bok Vetenskapsteori för nybörjare och skulle med bokens hjälp redovisa vad vi observerat. En ganska lustig övning, klurig om man så vill med tanke på att vi inte är vana med att jobba så filosofiskt som det lätt blir när man har med vetenskapen att göra.

Imorgon ska vi ut på bussresa i Växjö, spännande! =P
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: