Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2013-02-21
00:00:07

Projekt Innogration

Jag berättade tidigare att jag och min kollega Jesper Johansson har gjort ett projekt ihop med Drivhuset och Inkubatorn i Kronoberg AB som vi kallar "Innogration".
 
Det är ett projekt som syftar till att ta fram ett gemensamt gränssnitt i form av en enkät som ska kunna lotsa entreprenörer till rätt affärsutvecklare i Innovationskedjan. En kedja av 11 organisationer i länet som alla hjälper entreprenörer att lyckas. 
 
Som det är idag så vet inte entreprenörerna vilken organisation dom bör vända sig till. Vilket resulterar i att dom ofta blir runtslussade en eller två gånger innan dom hamnar rätt. Detta resulterar således i ett antal onödiga möten varje år. Resurser som skulle kunna läggas på bättre saker.
 
 
Det intressanta i det hela är att detta problem redan ligger på Regionförbundet södra smålands skrivbord. Man har tidigare försökt ta fram en lösning på problemet men utan någon större framgång. Detta gjorde så klart att vi tände till extra inför denna uppgift. Extra skoj blev det när vi fick höra att självaste näringsministern Annie Lööf (Centerpartiet) skrivit en nationell innovationsstrategi som beskriver hur denna typen av organisationer måste börja samarbeta för att jobba mer effektivt och göra det enklare för entreprenörerna i vårt avlånga land.
 
Genom projekt Innogration har jag och Jesper alltså tagit fram en pilotversion för två av dessa 11 organisationer i Innovationskedjan. Ett projekt som vi väl måste säga föll ut väldigt väl. Åtminstone på den akademiska sidan där vi fick ett VG (A) i betyg. 
 
Nu återstår att se huruvida projektet blir antaget och satt i praktiken i större skala. Vi ska diskutera detta med Linnéuniversitetet och Regionförbundet södra småland. Det är härligt att jobba med skarpa projekt och lösa riktiga problem!
 
På återseende.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: