Gatubarn.nu - En resa till soptippen i Nicaragua och tillbaka!

2013-01-31
22:14:00

Patrik Appelquist i SR Kronoberg online

Igår tjötade jag med Jocke Wallgren i SR P4 Kronoberg om socialt entreprenörskap och resan från den ideella föreningen Gatubarn.nu till Nicaraguas soptipp till klädmärket Dump Tees. Missade du snacket live så går det att lyssna online i repris.
 
 
Det är så jäkla skoj att snacka radio! Det är något härligt pirrande, spännande med att allt är live. Ingen tid att tänka, bara skjuta från höften och försöka leverera! Men det blir relativt enkelt när det när människor som Jocke intervjuar som vet hur man får ett bra flow och ställer adekvata frågor i rätt ordning. Men det är alltid en utmaning. Jag kan fascineras av att vara den som är på andra sidan micen, dvs Jocke. Hur man får skiten att gå ihop och bli intressant. Jag vill vara den personen. 
 
Jocke har ett sånt otroligt härligt jobb! Han jobbar med programmet Västergatan. Så här skriver han på P4s hemsida;"Om du gillar mat, kultur, inredning, mode, teknik, hälsa och intervjuer med intressanta människor - då är Västergatan ett program för dig". Han träffar massvis med intressanta människor och pratar om deras liv och intressen. Härligt! Jag älskar intressanta människor!
 
Jag har en idé till en podcast som jag starkt funderar på att realisera. Jag har faktiskt redan spelat in ett pilotavsnitt med Ramona från Stockholm. Jag gillar att börja med en liten snöboll och sedan rulla den genom intervjun för att till slut se om det resulterar i en iglo eller snögubbe. För det gäller ju att det faktiskt resulterar i något, att man knyter ihop säcken och gör det intressant för de som lyssnar. Vem vet, Jocke kanske behöver en sidekick någon gång...
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: